Творча зустріч з авторами VI виставки Харківського художнього училища «Дарую майстерність» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Творча зустріч з авторами VI виставки Харківського художнього училища «Дарую майстерність»

DSC 0068 26 травня - в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбулася творча зустріч (включаючи майстер-шоу) з  авторами VI виставки студентів та викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність».

Яскравою і барвистою для відвідувачів галереї виявилася творча зустріч з авторами VI виставки студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність». Одночасно три учасника виставки робили майстер – шоу для всіх хто  побажав зустрітися з художниками і учнями художників.
Викладач Кам'яна Леся писала чарівні іриси олією на полотні, а два учні Хвостик Христина (3 курс) і Шевчишина Маргарита (1 курс) писали аквареллю по – сирому «аля пріма» на вільну тему. Згодом до них приєднався, і викладач училища Поляков Олексій.
Але гості галереї були зайняті не тільки спогляданням творчого процесу. Паралельно велася бесіда з іншими учасниками виставки. Серед них були директор Харківського художнього училища Савченко Костянтин і викладач Константинопольський Марк, який з 1994 року дарує свій досвід і знання усім бажаючим присвятити себе та своє життя образотворчого мистецтва.
Усі присутні учасники виставки розповіли трохи про себе, про свою педагогічної та навчальної роботи, про творчих експериментах, про те, як важливо для художника мати школу і володіти працьовитістю.
Відвідувачі познайомилися з роботами студентів і викладачів Харківського художнього училища, виконаними за останні роки. Всього на виставці представлено 55 робіт живопису, скульптури, графіки та інших видів мистецтва.
В експозицію увійшли роботи таких викладачів, як К. Ю. Савченко, М. А. Константинопольський, З. В. Пилипенко, В. о. Дорошенко А. С. Поляков, Л. С. Кам'яна, Е. А. Сохацька-Горбель, Д. Романова. З числа студентів у виставці беруть участь юні і активні творчі особистості, які вже скоро будуть брати участь у формуванні художнього Харкова і України А. Зеленська, Ст. Савченко, А. Трубіцина, К. Хвостик, Д. Гриб, К. Верьовкін, А..Скрилева, А. Безпутна, С. Здор, В. Бобрицкая, К. Кучеренко, Б. Назаренко, М. Дмитренкова, М. Шевчишина, Р. Сазонов.
На творчій зустрічі з авторами VI виставки студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність»
гості галереї «Мистецтво Слобожанщини» отримали відповіді на всі запитання, що виникли під час спілкування.

Довідка. Харківське художнє училище засновано у 1896 році рішенням Харківської міської думи на базі приватної художньої школи М. Раєвської - Іванової. Першим директором училища був учень В. Е. Рєпіна Олександр Любимов, а викладачами - випускники знаменитої репінської майстерні. Сьогодні училище відомо в пострадянському і світовому мистецькому контексті завдяки своїм випускникам різних років, серед яких А. Дейнека, А. Константинопольський, Ст. Гонтаров, а також наші сучасники. Е. Миро, Д. Даниш, Тобто Сегал, Р. Мінін, Р. Зіньковський та багато інших.

Наша адреса: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи). Тел. / Факс: (057) 717-10-40

Фотогалерея:

Сховати метелика