Відкрилась обласна виставка виробів декоративного мистецтва з природних матеріалів «Творчі жнива» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 1 Vote )

Відкрилась обласна виставка виробів декоративного мистецтва з природних матеріалів «Творчі жнива»

 DSC 0010 copy

12 вересня  2017 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відкрилась обласна виставка виробів декоративного мистецтва з природних матеріалів «Творчі жнива».

Мистецький врожай експозиції налічує понад 100 робіт  виконаних у техніках різьби по дереву,  флористики,  лозоплетіння, соломоплетіння, травоплетіння, коренепластики,  виробів  із берести та  кукурудзяного листя.   Виставка презентує багатогранність та безмежну фантазію народних умільців, а також поєднує у собі красу і користь, - від мініатюрних ляльок, виготовлених з кукурудзяного листя  майстинею з м. Ізюм Людмилою Славгородською до цілком практичних у використанні кошиків,   зплетених з лози від Миколи Коляди з сел. Сахновщина. Загалом експонати для виставки  представили майстри декоративно-ужиткового мистецтва з 12 районів Харківської області, а  також м. Харків та м. Ізюм.

Перших відвідувачів виставки виконанням народних песень привітав  фольклорний гурт Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості "Щебетушки" (керівник - Цуріна Ксенія Михайлівна). Із привітальним словом до присутніх звернулась Любов Мякіннікова, заступник директора» з культурно-дозвіллєвої діяльності КЗ «ООМЦКМ», наголосивши на тому,  що  цей виставковий проект через багатогранність форм і технік, представлених в експозиції, демонструє  невичерпне багатство таланту слобожанських майстрів. Куратор виставки, співробітник відділу дослідження та відродження декоративно-ужиткового мистецтва та виставкової діяльності Оксана Крикунова розповіла присутнім про ідею створення експозиції, її підготовку, а також пояснила головний меседж виставки - нагадати людям у час високих технологій про давні традиції, про красу природи, про культуру наших пращурів. Також до слова були запрошені автори виставки: член спілки майстрів народного мистецтва України Ірина Шегда, майстер народної творчості Наталя Акімова, а також лялькарка Ольга Колеснікова. Майстрині розповіли пристунім про власні враження від експозиції, а також про особливості технік, в яких працюють.

DSC 0063 copy

DSC 0060 copy copy

DSC 0057

 

 

 

 

 

 

 

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку !

Виставка працюватиме до 7 листопада 2017 року

Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 1-го поверху

пн-сб. з 10.00 до 17.30, вихідний – неділя.

Довідки за тел.: (057) 725-12-46

Сховати метелика