У понеділок відкривається виставка двох головних архитекторів Владлена Семенова та Юрія Пісковського | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Помилка
  • JFile::copy: Cannot find or read file: 'http://www.cultura.kh.uaplugins/content/mavikthumbnails/thumbnails/images/stories/news/2012/1211/121113/_-200x150.jpg'
Українська моваEnglish (UK)

Відділ дослідження та відродження декоративно-ужиткового мистецтва та виставкової діяльності

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 5 шт. )

У понеділок відкривається виставка двох головних архитекторів Владлена Семенова та Юрія Пісковського

alt26 листопада о 17.00 у центрі культури і мистецтва відкривається виставка, яка поєднає на одному просторі двох видатних людей та їх роботи: геми-образи Владлена Семенова та фотографії Юрія Пісковського.

Авторів виставки багато що пов'язує і в професійному, і в творчому сенсі. Вони працювали головними архітекторами двох найбільших міст: Юрій Пісковський – Києва, Владлен Семенов – Харкова. Грандіозне мистецтво архітектури визначає обличчя та душу міста, але ці головні архітектори шукали красу та гармонію не тільки у величі міст.

Міцний камінь і тендітна квітка. На перший погляд, зовсім протилежні за суттю створіння природи: каміння, що пам'ятають найдавніші часи, та швидкоплинна краса квітів. Тільки справжні художники мають змогу побачити їх душу та відкрити первообраз глядачу.

Владлен СеменовСтворенню колекції гліптики Владлен Семенов присвятив майже 40 років, і зараз вона нараховує понад 300 гем. Особливістю творчості майстра є те, що він використовує багатокольорове каміння з тріщинами та поглибленнями, плямами, які допомагають відкрити образ, що ховався в глибині каміння, в його «душі». Ні одне каміння, перетворене на гему Владленом Семеновим, не втрачає свою форму.

Кожна з гем – не тільки образ, це філософський роздум. Каміння, що століттями оточують людину, раптом відкривають свої особисті таємниці і таємниці життя. Досвід мільйонів років втілюється у невеликому творі мистецтва, що народжений самою природою. Геми-образи постають перед глядачем окремими втіленнями безлічі граней людської душі — емоціями, переживаннями, почуттями, образами, згадками про історичних і літературних героїв, особистими якостями різних народів та націй.

 Юрій ПісковськийДля Юрія Пісковського фотографія – це додатковий інструмент творчого пізнання світу та простору. Майстру вдалося досягти органічного поєднання магічної красоти квітів з графічно-витонченою грою світла, що є самою сутністю фотографії.

Юрій Пісковський та директор центру культури і мистецтва Тетяна Іщенко під час підготовки виставки

Своїми роботами видатний архітектор намагається нагадати про природну красу, про яку ми, мешканці мегаполісів, все частіше забуваємо. Геніальне завжди втілюється у простому. Щирість почуттів та емоцій відчувається в кожній

квітці.

Присвятивши себе служінню архітектурі, Владлен Семенов та Юрій Пісковський завжди спирались на тему прекрасного і бажали не тільки відтворити різноманіття художніх образів, а й наповнити їх емоційним звучанням.

Виставка відкривається за адресою: вул. Пушкінська. 62.

Виставки

Немає звітів для показу

Сховати метелика