«Зацвітуть небеса» українською вишивкою: запрошуємо на виставку Любові Бугар | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ дослідження та відродження декоративно-ужиткового мистецтва та виставкової діяльності

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 4 шт. )

«Зацвітуть небеса» українською вишивкою: запрошуємо на виставку Любові Бугар

    1

З 15 серпня по 5 вересня 2013 року Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва презентує виставку сучасної традиційної вишивки «Цвітуть небеса» майстрині Любов Бугар.

Сучасна українська вишивка — результат унікальної духовно-матеріальної еволюції нашого народу. Впродовж багатьох століть в українській вишивці знаходять відображення краса оточуючого світу, думки і настрій людей, їх мрійливі сподівання на кращу добру долю, людські вірування, оберегова символіка речей, позначених доторком голки з ниткою.

Вишивка для Любов Миколаївни є однією з невід'ємних частин її життя. Вона із задоволенням вчиться і навчає інших. Від першої її виставки минуло вже 36 років. З того часу майстриня опанувала майже всі відомі види вишивки. У її творчому надбанні – вишиті рушники, сорочки, картини, ікони. Композиційне вирішення вишивки Любові Бугар відзначається безмежною фантазією та колоритом. Використовуючи традиційні елементи вишивки, узори вона вигадує сама. Отже серед творів вишивальниці неможливо знайти двох однакових робіт.

У своїй творчості Любов Миколаївна зберігає самобутність, а її твори наповнені світлом любові, щирості, сповнюють душу могутньою силою сприйняття прекрасного, несуть у ХХІ сторіччя багатогранну спадщину, яка єднає життєдайні корені традиційної культури минулого, сьогодення і майбуття.

Урочисте відкриття виставки – 15 серпня 2013 року о 16.00.

Вхід вільний.

Довідка: Любов Миколаївна Бугар живе і творить у селищі Красному Первомайського району. За фахом – філолог, викладач української мови та літератури. 25 років присвятила педагогічній діяльності: вчителювала у Первомайському ліцеї. Вона – член Національної спілки майстрів народного мистецтва України та Відмінник освіти України. Володіє різними техніками художнього вишивання: гладь, хрестик, мережка, зерновий вивід, штапівка, стебловий шов, лічильна гладь, набирування, виколювання, ретязь. Роботи успішно виставлялися в різних куточках України. Також її творчістю милувалися мешканці Торонто, Москви, Ганновера, Варшави. Персональні виставки – у Харкові (1982-й, 2004-й, 2008-й, 2010-й рр.), у Первомайську (2007 р., 2010 р.). Чимало творів знаходяться у приватних колекціях України та зарубіжжя.

______________________________________________________________

Виставка працює з 10.00 до 18.00, вихідний – неділя.

Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 1-го поверху.

Довідки за тел.: (057) 700-35-79. E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Виставки

Немає звітів для показу

Сховати метелика