У продовження проекту «З любов'ю до України»: виставка автора 30-метрової картини Романа Бончука | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ дослідження та відродження декоративно-ужиткового мистецтва та виставкової діяльності

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 4 шт. )

У продовження проекту «З любов'ю до України»: виставка автора 30-метрової картини Романа Бончука

afisha nashaУ продовження всеукраїнського мистецького проекту «З любов'ю до України» з 16 вересня по 16 жовтня 2014 року в Обласному центрі культури і мистецтва експонуватиметься персональна виставка живопису івано-франківського художника Романа Бончука, автора 30-метрової картини «Мегаісторія України» (або «Хроніки України»). Нинішня його виставка в Харкові включає роботи з останніх серій різнопланових напрямків: картини, присвячені «Небесній сотні», авторський іконопис, роботи з циклів експериментального живопису «Березіль» і «Квітучі рівнини», а також портрети відомих історичних особистостей, які зробили вагомий внесок в духовно-культурний розвиток України.

Роман Бончук народився 1980 року в Івано-Франківську. Малював з дитинства, займався в художній студії і персонально опановував ази живопису у Володимира Чернявського. Навчався на факультеті містобудування Львівського політехнічного університету, потім – на історико-літературному відділенні в Гарвардському університеті, де прослухав курс історії української літератури 20-го століття, після повернення з Америки перевівся до Прикарпатського університету за спеціальністю дизайнера інтер'єрів.

kvituchi rivnynyЯк живописець Роман Бончук особливо голосно заявив про себе 7 років тому мегапроектом: його гіперробота 5х30 метрів, для написання якої автор використав 150 кілограмів фарб, відобразила більше тисячі знаменитих українців з різних епох. На рахунку живописця – безліч цікавих виставок в Україні та за кордоном, і кожен з його проектів – це виклик, епатаж. Крім бігарту художник має досвід проведення перфомансів. Однак його нетрадиційну творчість не варто сприймати лише як арт-бешкетування або ультра-модерн, сам Роман Бончук визначає свої творчі експерименти як спробу інтелектуального осмислення людського буття, осягнення сенсу життя, залучення уваги широкого кола людей до цієї проблематики. Недарма в його творчості зустрічається дуже багато іконописних мотивів.

Урочисте відкриття виставки – о 17.00 16 вересня у виставковому залі 1-го поверху Обласного центру культури і мистецтва за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 62.

В рамках виставки художник проведе благодійну акцію (за підтримки магазину «Арт Бутік»): частина коштів, виручених від продажу робіт, буде направлена до фонду АТО.

30mbonchuk1

Виставки

Немає звітів для показу

Сховати метелика