Гран-прі міжнародного конкурсу «Жива вода» отримав Аурел Малай з Молдови | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Гран-прі міжнародного конкурсу «Жива вода» отримав Аурел Малай з Молдови

Jiva voda11-14 квітня відбувся XVIII Міжнародний фестиваль-конкурс виконавців естрадної пісні «Жива вода-2013». Крім українців у ньому взяли участь конкурсанти з Росії, Білорусі, Молдови.

Міжнародний фестиваль-конкурс виконавців естрадної пісні «Жива вода» проводиться з метою пропаганди пісенної творчості, виявлення талановитих аматорів з сільських районів, підвищення їх виконавської майстерності, для закріплення творчих стосунків районів областей України та країн ближнього зарубіжжя.

У цьогорічному конкурсі брали участь 67 виконавців (віком від 15 до 45 років), з них 40 солістів та 7 ансамблів естрадної пісні. Професійний рівень багатьох з них був дуже високим, то ж обрати переможців було непросто. Журі враховувало виконавську вокальну майстерність конкурсантів, їхню творчу індивідуальність, сценічну майстерність, артистизм, костюми, відповідність репертуару віковій категорії.

Гран-прі конкурсу дісталося Аурелу Малаю з Республіки Молдови (м. Нові Анєни).

Окрім визначення лауреатів конкурсу були присуджені також і спеціальні нагороди: диплом «За творчу індивідуальність» вручили Раї Мовсесян з Курської області (РФ), «надіями фестивалю» стали Вікторія Болд з Республіки Молдови та Аліна Перець з Краснокутського району Харківської області, «за відданість українській пісенній класиці» нагородили квартет «Рапсодію» (Вінницька область), а «за пропаганду пісенної класики» - Народний вокальний ансамбль «Дежавю» з Бєлгородської області (РФ).

У заключний фестивальний день, 14 квітня, відбувся Гала-концерт на базі Дергачівського районного Будинку культури. Також учасники фестивалю відвідали майстер-класи, завітали до центрального парку культури і відпочинку ім. Горького – у центр розваг «Харківський «Диснейленд», побували у музеї санаторію «Бермінводи», на екскурсії визначними місцями Дергачівщини, зустрілись з міським головою Дергачів Олександром Лисицьким, який вручив виконавцям цінні подарунки.

Список нагороджених

Склад журі

Сховати метелика