Творчий звіт ансамблю народного танцю «Вдохновение» ПК м. Ізюм на присвоєння звання «зразковий» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 2 шт. )

Творчий звіт ансамблю народного танцю «Вдохновение» ПК м. Ізюм на присвоєння звання «зразковий»

vdohnovenie15 червня 2013 року на сцені Міського Палацу культури м. Ізюму відбувся творчий звіт ансамблю народного танцю «Вдохновение» (керівник Н.В.Дікань) на присвоєння звання «зразковий».

На творчому звіті колективу були присутні члени обласної атестаційної комісії :

Мякіннікова Л. М. – заступник директора з культурно-просвітницької та творчої роботи Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва, заступник голови атестаційної комісії;

Кощавець І. М. – Заслужений діяч мистецтв України, кавалер ордену княгині Ольги, доцент кафедри музично-інструментальної підготовки вчителів Харківської гуманітарної педагогічної академії, керівник «зразкового» ансамблю народного танцю «Джерельце»;

Чайка Е. М. – завідувач відділу культурно-просвітницької роботи та організації дозвілля Обласного організаційно-методичного Центру культури і мистецтва – секретар комісії.

А також на заході були присутні :

Полях О. М. - заступник Ізюмського міського голови з питань охорони здоров'я, освіти та соціального захисту населення;

Гришко Л. Є. - методист управління культури Ізюмської Міської ради, керівник хореографічного ансамблю «Імідж-клас», голова правління молодіжно-жіночої громадської організації Ізюмський центр культурних ініціатив;

Марченко В. В. - директор Ізюмського міського Палацу культури.

Програму концерту творчого звіту відкрив український танець «Зелене жито» у виконанні старшої і середньої груп колективу ансамблю народного танцю «Вдохновение». Далі, протягом двох годин концерту, були представлені 17 танцювальних номерів у виконанні усіх трьох груп колективу.

Молодша група показала танці : «Улибка», «Барбарики», «Веселі бубенці», «Єврейський танець», «Ладушки», «Як би не було зими», «Гуцульський танець».

Середня та старша групи представили хореографічні композиції: «Яблочко», «Біля річкі, біля броду», «Калінка», «Циганочка», «Лєзгінка», «Бариня».

Білоруський, грузинський, єврейський, російський, циганський та українські танці побудовані на відповідних рухах народно – сценічного танцю України, Молдови, Білорусі, Ізраїлю, Грузії, Росії.

У фіналі концерту був представлений увесь склад ансамблю 85 дітей різного віку у яскравій композиції «Ярмарок». Серед учасників колективу – багато хлопців.

Концертні номери відповідають віковій категорії виконавців та лексиці хореографії. Учасники колективу мають гарну технічну підготовку, артистичні здібності, виконавську культуру.

Кожен хореографічний номер мають свої яскраві нові сценічні костюми, відповідне музичне оформлення, до більшості номерів підібрані віршовані рядки, що їх виконували самі учасники колективу.

У концерті також взяли участь солісти вокального колективу «Вокаліз» Ізюмського міського Палацу культури Софія Чорна, Людмила Мороз та Дмитро Вінник, який був і ведучим програми.

Звітний концерт відбувався при повній залі глядачів (близько 800 чоловік) і пройшов на належному організаційному та творчому рівні.

Члени комісії відзначили, що проведена велика робота, створені чудові номери, грамотно побудована програма, назвали найкращими танці: «Калінка»», «Бариня», «Лєзгінка», «Молдавська сюїта».

Побажання керівнику: вдосконалити постановки єврейського і циганського танців, замінити деякі рухи, що не відповідають композиції цих танців.

Разом з тим члени комісії відзначили, що за час роботи з дітьми керівником було дано дітям базову хореографічну підготовку, виявлено нахили дітей, задоволено їх потребу в руховій активності, розвинуто почуття ритму, координація рухів, і на цій основі, виховано танцювальну виразність і художній смак, уміння повноцінно сприймати мистецтво танцю та вести здоровий спосіб життя.

Керівникам Ізюмського міського Палацу культури комісія наголосила на неприпустимість у роботі ансамблю народного танцю «Вдохновение» , з кількістю до 100 дітей, мати тільки одного керівника. Необхідно включити до штату помічників керівника ансамблю – репетиторів, бажано чоловіка і жінку для роботи з хлопцями і дівчатами.

Враховуючи усе вищевикладене, а також те, що колектив працює стабільно протягом 10 років, є постійним учасником усіх районних та обласних заходів, міжнародних фестивалів і конкурсів в Україні і за її межами, а також високий рівень представленого концерту творчого звіту, що відповідає вимогам Положення про «народний» («зразковий») колектив, атестаційна комісія одностайно вирішила рекомендувати колегії Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації присвоїти ансамблю народного танцю «Вдохновение» Ізюмського міського Палацу культури звання «Зразковий».

Сховати метелика