Проект створення кіностудії «Х-film» було відзначено на Міжрегіональному інвестфорумі у Харкові | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ з інвестицій та соціально-культурного розвитку

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 3 шт. )

Проект створення кіностудії «Х-film» було відзначено на Міжрегіональному інвестфорумі у Харкові

 

Х-фільм6 грудня у Харкові відбувся Міжрегіональний інвестфорум «Інвестиційна карта України: національні проекти, потенціал регіонів, нові можливості для бізнесу», який проводився Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України. Серед інших інвестпроектів, які прийнято до реалізації, на форумі було відзначено і розроблені за ініціативою центру культури і мистецтва: «Міжнародний центр мистецтв «Мегаполіс» та «Кіностудія «X-film».

У роботі Форуму взяли участь керівництво Харкова та області, інших регіонів України, представники Держінвестпроекту, провідних підприємств регіону, бізнес-асоціацій, експерти у сфері інвестиційної діяльності.

«У 2011 році ми першими підписали Меморандум про співпрацю з Держінвестпроектом, який три місяці тому перетворився вже в договір про співпрацю, включивши в себе пункт про реалізацію на території області 10 національних проектів - найбільшу кількість нацпроектів серед усіх регіонів України, - підкреслив у ході форуму голова ХОДА Михайло Добкін. - Договір про співпрацю включає також роботу з реалізації регіональних інвестпроектів, які були визначені спільними зусиллями в результаті проведення Конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи».

Х-фільмОдним з найважливіших факторів покращення інвестиційного клімату стало відкриття в Харкові півтора року тому єдиного вікна для інвесторів - Єдиний дозвільний центр, в якому видається більше 80 документів дозвільного характеру.

«Для інвестора важливо, щоб його хтось підтримав і зрозумів. Саме у Харкові вирішуються проблеми так, щоб бізнес міг розвиватися. Я готовий сказати, що Харків відкритий для бізнесу», - зазначив директор з розвитку бізнесу «PricewaterhouseCoopers Україна» Енді Кузич.

Директор Департаменту інвестиційної політики та регіонального розвитку Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України Василь Федюк наголосив, що Харківська область – одна з небагатьох, де Рада інвесторів працює. Про успіхи у інвестиційній політиці свідчить те, що серед затверджених інвестпроектів є навіть у сфері культури.

Х-фільм«Кластером культури і туризму було ініційовано декілька інвестиційних проектів, - підкреслив директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Олександр Дудка. - І хоча інвестиційні проекти «Міжнародний центр мистецтв «Мегаполіс» та «Кіностудія «X-film», розроблені обласним центром культури і мистецтва, можливо, сьогодні виглядають до певної міри фантастично, але я в них вірю».

До речі, конкурс інноваційних та інвестиційних проектів у наступному році розпочнеться з 1 лютого. Крім того, для фінансування інноваційних проектів планується створення Регіонального фонду венчурного капіталу «Слобожанські інновації».

Сховати метелика