Райони Харківської області можуть розраховувати на грант від ЄС для розвитку зеленого туризму | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ з інвестицій та соціально-культурного розвитку

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 3 шт. )

Райони Харківської області можуть розраховувати на грант від ЄС для розвитку зеленого туризму


DSC 00446-7 червня 2013 року в приміщенні Київської міської державної адміністрації відбулись чергова інформаційна зустріч та практичний тренінг з підготовки заявки на участь в грантовому конкурсі в рамках програми «Підтримка політики регіонального розвитку України», започаткованої Європейським Союзом. Зокрема, наприклад, для районів Харківської області є можливість позмагатися за півмільони євро на розвиток зеленого туризму.

DSC 0038Зустріч проходила за участю представників Європейського союзу, керівника проекту в Україні Коліна Медока та групи експертів: Тетяни Шульги, Ганни Ососінської, Георгія Баранця.

На інформаційній зустрічі були присутні і представники Харківської області: голова Борівської районної ради Є.Д. Жук, голова громадської організації «Ресурсний центр розвитку громад» С.В. Федченко, голова Печенізької районної ради О.В. Дацун, голова громадської організації «Організація роботодавців Печенізького району» С.В. Гопоник, завідуюча відділом інноваційних технологій соціально-культурних проектів Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва О.Г. Бугайченко.

altЄвропейський Союз надає підтримку Урядові України у розробці та реалізації реформ з регіональної політики шляхом проведення серії заходів в рамках Програми «Підтримка політики регіонального розвитку України». Одним із компонентів цієї програми є грантова програма, яка задіює значні фінансові ресурси Європейського Союзу задля підтримки регіонального розвитку в Україні: в цьому році загальна сума, виділена на проведення грантового конкурсу становить 6 млн. євро, а наступного року вона буде складати 19 млн. євро.

altУ зв'язку з цією грантовою програмою 26 квітня 2013 року було оголошено Конкурс Заявок. Метою цього конкурсу є посилення спроможності українських органів влади та інших зацікавлених сторін щодо розробки та впровадження ефективних політик регіонального розвитку.

Конкурс Заявок складається з двох ЛОТів:

ЛОТ 1 має на меті зменшення регіональних нерівностей, оскільки він спрямований на найменш розвинуті області України та обласні органи влади вибраних областей;

Делегація Харківської області на засіданніЛОТ 2 зосереджується на просуванні сталого сільського розвитку та є спрямованим на районні органи влади та, в окремих випадках, на неприбуткові, неурядові організації (ГО).

Нажаль чи на щастя, Харківська область цього року увійшла до переліку найбільш розвинутих областей України і, таким чином, не може брати участь у ЛОТі 1 (максимальна сума гранту – 2 млн. євро).

Однак ЛОТ 2 дає можливість районам усіх областей України і містам з населенням до 50 тис. жителів позмагатися у конкурсі грантів на суму до 500 тис. євро. Треба відмітити, що серед напрямків, за якими можуть подаватися проекти для фінансування у рамках цього конкурсу, фігурують такі, як «створення несільськогосподарських робочих місць» та «розвиток малого та середнього бізнесу в сільській місцевості», що цілком може бути розглянуте як можливість подавати проекти, пов'язані із розвитком зеленого туризму.

altКонкурс буде проходити таким чином, що спочатку для оцінки подаються лише концептуальні ноти (до 1 липня 2013 року). Після цього подавачам, які пройшли попередній відбір, буде запропоновано представити повну форму заявки. Після оцінки повних проектних заявок буде проведена перевірка відповідності встановленим критеріям участі для попередньо відібраних проектних заявок.

За висловленнями керівника цього проекту Коліна Медока, конкурсний відбір проектів буде проходити дуже прозоро.

DSC 0122Програма заходу була досить цікавою та корисною не тільки для участі у цьому конкурсі заявок, але і для підготовки будь-яких проектів по різним грантовим програмам. Розглядалися питання, пов'язані із формулюванням проблеми, мети проекту, демонструвались методи аналізу ситуації, такі, як «дерево проблем», «дерево цілей», аналіз стейкхолдерів й таке інше.

Більш детально з інформацією щодо умов участі у грантовому конкурсі по програмі «Підтримка політики регіонального розвитку України» можна ознайомитися у рубриці «Відкриті грантові конкурси» на сторінці відділу інноваційних технологій соціально-культурних проектів Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва.

Сховати метелика