Відбувся тренінг з грантових проектів для науковців та представників місцевого самоврядування | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ з інвестицій та соціально-культурного розвитку

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Відбувся тренінг з грантових проектів для науковців та представників місцевого самоврядування

navch treningНавчальний тренінг з написання проектів міжнародної технічної допомоги (МТД) пройшов 7 листопада 2014 року у Регіональному центрі міжнародних проектів і програм (пл. Свободи, 6). В рамках заходу наукових співробітників університету та представників місцевого самоврядування Харкова і області ознайомили з технікою написання проектів МТД, зокрема, у навчанні взяли участь і представники Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва.

«Яку обрати тему проекту?» -- це не компетентне питання

Учасникам тренінгу допомогли розібратися з тонкощами розробки проектів помічник аташе з питань культури Посольства США в Україні Сергій Решетов, директор Регіонального центру міжнародних проектів і програм Станіслав Ігнатьєв та модератор тренінгу Олег Кулініч.

Сергій Решетов, який також є експертом офісу грантових програм, розповів присутнім про програму «Фонд Сприяння Демократії» при Посольстві США в Україні. Підтримка перспективних проектів, призначених сприяти демократичним перетворенням та побудові громадянського суспільства в Україні, - це основна мета фонду. Тематика різна: права людини, юридичні та економічні реформи, підтримка громадських ініціатив, розвиток виборчої системи, антикорупційна діяльність, рівність жінок, етнічних та інших меншин та ін.

«Мені часто телефонують та запитують: яку обрати тему проекту, який проект написати? Такі питання викривають вашу некомпетентність. Ви повинні, перш за все, побачити проблему, а потім знайти шляхи її вирішення», - порадив учасникам Сергій Решетов.

Олег КулінічДе перетинаються проблема освітлення вулиць та гендерна проблематика?

Олег Кулініч розповів, що практика проектної діяльності іноді потребує фантазії, бо є люди, які не бачать, як можна вирішити ту чи іншу проблему в рамках існуючих програм, тоді як інші навпаки знаходять нестандартні рішення:

«Був такий цікавий випадок, про який я люблю розповідати на подібних тренінгах. В рамках грантової програми з гендерної проблематики, жителям одного містечка вдалося відремонтувати освітлення вулиць. Здавалося б, відсутність ліхтарів на вулиці, - і до чого тут гендерна рівність? Автори проекту змогли відстояти думку, що відсутність освітлення заважає жінкам містечка прогулюватись вулицями ввечері, і це порушує їх громадянські права».

Сергій РешетовФонди зацікавлені в інституційному розвитку громадських організацій

За програмою «Фонд Сприяння Демократії» з 1996 року фінансову підтримку отримали вже близько 700 проектів від українських недержавних неприбуткових організацій. Середній розмір грантів – від 5 000 до 15 000 доларів США.

«В подальшому ми з колегами будемо обговорювати можливість навчання громадських організацій Харківщини написанню та підготовці проектів. Також є ідея створення програми інституційного розвитку громадських організацій. Для нас дуже важливий системний підхід, щоб представники організацій відвідували не окремі тренінги та семінари, а послідовно навчилися проектному менеджменту, фінансовому менеджменту, відбору персоналу; розібралися у написанні заявок, розробці місії та стратегії організації, формулюванні її мети та задач і тому подібне», - підкреслив Сергій Решетов.

Сховати метелика