Мороз Анатолій | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Мороз Анатолій

Анатолій МорозАнатолій Мороз (нар. 1949 р.) почав малювати з малих літ. Найбільше враження на майбутнього художника справили найкращі зразки українського образотворчого мистецтва ще з юнацтва. Перша професійна виставка відбулася у 1977 році. Через благодійні фонди, з якими художник співпрацює, його роботи потрапляють за кордон і мають успіх у колекціонерів та галеристів. За останні роки у Анатолія Мороза відбулося кілька персональних виставок в Україні і за її межами. В картинах простежується захоплення умовно-декоративною манерою письма. У своїй творчості митець намагається поєднати традиції реалістичної школи зі здобутками художників-постімпресіоністів. Він захоплюється натюрмортом, пейзажем, портретом. Успішно працює і як вітражист.

«Анатолій Мороз створив ряд монументальних творів, але особливе місце в його творчості займає тема природи. Це той жанр, в якому розмаїття подарованого Богом світу розкривається за допомогою неповторного живопису митця з його світло-тіньовими переходами, колоритним багатством, тремтінням і пластичністю мазка.

Живопис майстра несе в собі величезний позитивний заряд життєствердної енергії. Майстер чудово відчуває колір, колорит, стан природи, відкриває для себе і для нас ту красу, яку звичне око не завжди помічає, поетичну красу рідного краю.

Живописні полотна Анатолія Мороза – яскраві, виразні – виконані на одному подиху, в кращих традиціях образотворчого мистецтва України. Це справжній гімн красі і величі української природи». 

 

Роботи автора:

Anatoliy Moroz pic1Anatoliy Moroz pic2Anatoliy Moroz pic6Anatoliy Moroz pic3Anatoliy Moroz pic5Anatoliy Moroz pic4

Сховати метелика