Обласний конкурс на кращу вишивку хрестиком "Візерунком стане рідний край" | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 2 шт. )

Обласний конкурс на кращу вишивку хрестиком "Візерунком стане рідний край"

27 районів Харківщини візьмуть учать в обласному конкурсі на кращу вишивку хрестиком «Візерунком стане рідний край», який проводиться з 16 квітня по вересень 2014 року і присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка. Усі разом вони представлять велику вишиту мапу Харківської області розміром три квадратних метри: кожен з районів нанесе свою територію.

Конкурс проводиться в рамках підготовки до етнофестивалю «Печенізьке поле – 2014» з метою відродження слобожанських традицій, об'єднання майстрів кожного району для колективної роботи з виготовлення вишитої мапи Харківської області. У конкурсі беруть участь художники, які розробляють ескіз вишивки мапи свого району, а також майстри, вихованці та викладачі художніх студій, шкіл естетичного виховання та творчих колективів, які володіють технікою вишивки.

Обов'язковою умовою конкурсу є використання оригінального сюжету, який розкриває традиції району, а також присутність герба або символіки району. Критеріями оцінювання стануть також: відповідність заданим лекалам та техніці вишивки, презентаційний супровід вишитої роботи.

Наразі райони вже отримали лекала, за якими створюватимуть оригінальні ескізи вишивки мапи. За розміром вишивані роботі будуть різними, пропорційно площі адміністративних територій.

На заключному етапі загальний розмір карти становитиме 3×3 метри, район-переможець конкурсу визначиться шляхом відкритого голосування під час демонстрації вишитої мапи Харківської області під час відкриття етнофестивалю «Печенізьке поле – 2014». Шляхом відкритого голосування за найбільшою кількістю голосів організатори визначать 3-х переможців конкурсу (І, ІІ, ІІІ місця), які отримають дипломи та цінні подарунки.

Організаторами конкурсу є Харківський обласний центр культури та мистецтва за підтримки Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

Завантажити: Положення про обласний конкурс та форма заявки

Сховати метелика