Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 3 шт. )

Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62
Телефон: 700-26-62
http://cultura.kh.ua/
Комунальний заклад.

Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва створений для формування єдиного культурного, мистецького та інформаційного простору Харківської області.
Спираючись на моніторингові дослідження і на культурні особливості населення Харківської області, колектив Центру у своїй діяльності визначив головну місію і пріоритети:
• Зберігати культурну спадщину регіону, відтворювати втрачене і створювати умови для роботи самодіяльних колективів та майстрів декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва.
• Сприяти формуванню єдиного соціокультурного простору області.
• Надавати практичну та організаційно-методичну допомогу районним органам влади і установам культури в організації масових фестивалів, традиційних свят та конкурсів.
Основними напрямками діяльності Центру є:
1. Організація і створення організаційно-методичного забезпечення культурної діяльності області.
2. Формування єдиного інформаційного простору культури області за рахунок створення мульти-інформаційної мережі, великих інформаційних порталів і продуктів.
3. Створення стратегічного розробницького центру медіапланування і медіаполітики для реалізації системних медіапроектів, спрямованих на трансляцію і презентацію подій культурного життя Харківщини в інтернет-мережі і створення мас-арт-медіа моделей культурних мереж нового типу.
4. Розвиток традиційної народної культури та аматорського самодіяльної творчості сільських територій, відновлення будинків культури.
5. Розробка курсів практичного опанування українськими художніми промислами і ремеслами та їх відродження. Збереження усталених організацій народних художніх промислів, їх сировинної бази, створення умов для продуктивної роботи майстрів народних художніх промислів.
6. Створення, розвиток і модернізація мережі культурних закладів Харківської області, створення додаткових умов для розширення можливостей реалізації творчого потенціалу жителів регіону шляхом реконструкції існуючих та відкриття нових обласних установ культури і підтримки творчих колективів як носіїв професійного мистецтва.
7. Розвиток самодіяльних творчих жанрів, розробка положень та проведення обласних конкурсів, фестивалів народної творчості, декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва.
8. Рекомендація і організація виступів кращих творчих колективів та майстрів у Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах і фестивалях народної творчості.
9. Збереження комплексного культурного потенціалу, підтримка традиційності культурних напрямів.
10. Розширення міжрегіонального та міжнародного співробітництва.

Сховати метелика