Відділ сучасного мистецтва галерея «Мистецтво Слобожанщини» ХООМЦКМ | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Відділ сучасного мистецтва галерея «Мистецтво Слобожанщини» ХООМЦКМ

Адреса: 61002, м. Харків, Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку пл. Свободи).
Телефон: +380 (57) 717-10-40, +380 (57) 705-15-50
e-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .
http://cultura.kh.ua/activities/modern-art/
Комунальний заклад.

Галерея «Мистецтво Слобожанщини» була заснована в грудні 1999 року і з тих пір стала однією з важливих виставкових майданчиків Харкова. Експозиція її постійно оновлюється і представляє роботи різних художніх напрямків: живопис, графіку, фотографію, скульптуру.
У 2011 році галерея стала структурною частиною Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва, відновивши і удосконаливши програму діяльності. Тут постійно представляються роботи безлічі майстрів різних вікових категорій, як тільки лиш розпочинають свій творчий шлях, так і тих, хто вже завоював визнання і любов глядачів, майстрів академічного напряму, і авторів, які працюють у нових напрямках і з сучасними матеріалами. Особлива увага приділяється молодим художникам, поданням їх робіт в сучасному українському арт-просторі, оскільки молоде актуальне мистецтво як ніколи сьогодні потребує підтримки з боку держави. Також галерея здійснює міжнародне співробітництво для організацій виставок та заходів.
Виставки в галереї змінюються кожні два тижні і паралельно проводяться різні заходи: майстер-класи, концерти, літературні і творчі вечори, кіноперегляди. Постійно проводяться: філософське кафе, фотоклуб «Photoleague» і зустрічі з волонтерами, які приїхали з різних країн, організовані спільно з міжнародною організацією AIESEC.
Основне завдання галереї «Мистецтво Слобожанщини» ХООМЦКМ - це, безумовно, популяризація сучасного мистецтва. Відмінна риса галереї - висока якість експозицій. При створенні виставок фахівці галереї намагаються чергувати живопис, графіку, скульптуру, соціальні проекти. Але відвідувачі вже знають, що рівень виставок завжди буде високим.
Також, завдяки статусу обласної, галерея «Мистецтво Слобожанщини» створила кілька стаціонарних проектів, організація яких була можлива тільки при спільній методичній роботі з обласними установами. Це такі проекти, як: виставка викладачів шкіл естетичного циклу, організована спільно з обласним центром підвищення кваліфікації працівників культурно-освітніх установ; збірна виставка скульптури авторів Харкова, яка стала щорічною; виставка харківського художнього училища «Дарую майстерність» та інші проекти.
Обласна галерея «Мистецтво Слобожанщини» здійснює моніторинг виставкової діяльності галерей і музеїв міста та області Харкова. У стадії реалізації проект публікації на сайтах управління культури інформації про діяльність художніх інституцій міста та області.

Сховати метелика