4-та виставка студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність», 15-26 травня 2014 року | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

4-та виставка студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність», 15-26 травня 2014 року

afishaXXY1C 15 по 26 травня 2014 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва експонуватиметься 4-та виставка студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність».

На виставці будуть представлені графічні та живописні роботи, скульптурні композиції, виконані як в академічних рамках, так і у відповідності з тенденціями contemporary art. Отримавши основи реалістичного мистецтва, випускники продовжують традиції класичної образотворчої школи, якою славиться Харків. Таким чином, зберігається спадкоємність поколінь, яка простежується у вже трансформованих і інтерпретованих сучасними художниками мовах образотворчого мистецтва.

До експозиції увійдуть роботи таких викладачів, як Костянтин Савченко (відомий в Україні та за її межами живописець, директор Харківського художнього училища), Максим Кілочко, а також молоді художники- викладачі, які повернулися в стіни alma mater, принісши актуальні підходи до образотворчого мистецтва і освіти: Леся Кам'яна, Володимир Ковальов. З числа студентів у виставці беруть участь юні та активні творчі особистості, які вже скоро будуть брати участь у формуванні художнього простору Харкова та України: А. Бобрицька, А. Зеленська, А. Кондратенко, Б. Назаренко, В. Савченко, А. Сіроусом, А. Скрилева, А. Трубицька.

Представлені на виставці роботи є сукупністю академічної чіткості, сміливих та новаторських рішень, виразної образності, які дозволяють створити захоплюючий діалог між різними поколіннями – глядачами і майстрами.

Довідка. Харківське художнє училище засноване у 1896 році рішенням Харківської міської думи на базі приватної художньої школи М. Раєвської – Іванової. Навчальний заклад з моменту свого заснування має глибокі зв'язки з Академією мистецтв у Санкт -Петербурзі, вплив якої поширювався по всьому світу, починаючи з ХVIII ст. Так, першим директором училища був учень І. Ю. Рєпіна Олександр Любимов, а викладачами – випускники знаменитої репинской майстерні. Сьогодні училище відомо в пострадянському та світовому мистецькому контексті завдяки своїм випускникам різних років, серед яких  А. Константинопольський, В. Гонтаров, а також наші сучасники: Е. Міро, Д. Даниш, Е. Сегал, Р. Мінін, Г. Зіньковський та багато інших.

Урочисте відкриття виставки – 15 травня о 17.00.

___________________________________________________________

Адреса: Держпром, 4 -й під'їзд, 1 -й поверх (вхід з боку площі Свободи)

Час роботи: ВТ – СБ, 11:00 – 19:00, без перерви.

Тел. / Факс: (057) 717-10-40

e – mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Сховати метелика