Фотовиставка Ферранте Ферранті (Франція) «Пінзель та Європа епохи Бароко», 27 червня-12 липня, 2014 року | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Фотовиставка Ферранте Ферранті (Франція) «Пінзель та Європа епохи Бароко», 27 червня-12 липня, 2014 року

Afisha PinzelФотовиставка Ферранте Ферранті (Франція) «Пінзель та Європа епохи Бароко» буде експонуватися з 27 червня по 12 липня 2014 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини». Французький фотограф, один із відомих у світі фахівців, що спеціалізується на мистецтві епохи бароко, вніс своє бачення у твори українського скульптора цієї епохи – Іоанна Георгія Пінзеля.

У 2011 році під час свого перебування у Львові Ферранте Ферранті був заворожений творами Іоанна Пінзеля, таємничого скульптора з Галичини. Тоді він ще не знав, що роботи цього генія через рік будуть експонуватися у Парижі, в рамках ретроспективної виставки в Луврі. На початку 2013 року Ферранті, отримавши запрошення сфотографувати виставку, відкриває для себе хвилюючі твори – поєднання віртуозності, розкоші та трагічного запалу, які є невід'ємною частиною української художньої культури.

Дух епохи бароко в Україні стверджував великі національні зрушення. Саме в період бароко розвивається козацька культура, відбуваються повстання проти поневолювачів, боротьба проти національного та релігійного утиску. Українське бароко розвивалось під впливом норм естетики з одного боку — європейського бароко, з другого — народного. Разом з тим українське бароко є ланкою в розвитку загальноєвропейської культури, становлячи одну з національних шкіл цього великого художнього стилю, яскраву частину якого складає спадщина Іоанна Пінзеля. Ферранте Ферранті крізь призму свого об'єктиву об'єднує різні частини європейської культури та створює діалог часів та людей.

Дана експозиція є частиною всеукраїнської акції, яка вже відбулася в декількох українських містах, в тому числі, у рідному місті скульптора – Львові. Експозиції фотографій Ферранте Ферранті та заходи, які відбуваються у рамках виставок, дають змогу привернути увагу до української культури, зокрема, у галузі мистецтва, та довести, що Україна – це країна, яка сповідує стародавню європейську культуру.

Виставка організована спільно з Посольством Франції в Украіні (Французький інститут в Україні).

Урочисте відкриття виставки 27 червня о 17.00.

Вхід вільний!

Довідка. Ферранте Ферранті народився 13 січня 1960 року в Алжирі. Його мати – з Сардинії, а батько − сіцилієць. Вивчав архітектуру в Тулузі, а потім – у Парижі, де й отримав у 1985 році диплом фахівця зі спеціальності «Театр та сценографія епохи бароко». Фотограф-мандрівник вже понад тридцять років разом із Домінік Фернандез досліджує епоху бароко та різні прошарки цивілізації від Сирії до Болівії через Сицілію та Санкт-Петербург.

В університеті м. Артуа Ферранте Ферранті викладав іспанську цивілізацію з 2005 по 2011 роки, а з 2009 року викладає щорічний курс лекцій на тему: «Італійське Відродження», «Барокко», «Середземномор'я», «Релігійні ордени», «Святині». Очолює майстерні фотографії у Франції та за кордоном (у Гватемалі в 2004р., в Індонезії в 2009р. та Сербії з 2010р.).

Адреса: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи).

Час роботи: ВТ-СБ, 11.00-19.00, без перерви.

Тел./Факс: (057) 717-10-40

e-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Сховати метелика