Виставка робіт майстрів бісероплетіння Харківського району в рамках проекту «Бісерний Епос» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Календар подій Печать
Події року Події місяця Події тижня Сьогодні Пошук Перейти на місяць
Виставка робіт майстрів бісероплетіння Харківського району в рамках проекту «Бісерний Епос»
П`ятниця, 15 Червень 2018Переглядів : 1254

14–16 червня 2018 року в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва в рамках проекту «Бісерний Епос» буде проходити виставка робіт майстрів бісероплетіння Харківського району.

«Бісерний Епос» – це проект, в якому майстрині бісероплетіння об'єдналися, щоб створити колекцію прикрас, присвячених казкам, легендам, міфам і улюбленим книгам. Кожне кольє в цій колекції абсолютно унікальне, і має свою історію. Чому казки? Тому, що кожна творча людина – це трохи дитина. З відкритою душею і очима, здатними бачити навколишню красу. Дитина, яка все ще вміє мріяти і вірить в дива. А чарами і дивами потрібно ділитися, щоб світ навколо ставав краще.

Майстерність бісероплетіння вимагає від майстра набагато більшого, ніж здається на перший погляд. Створення одного кольє – це і підбір кольорової палітри, і гранична акуратність у вишивці, і математична точність в схемах, і художні навички при замальовці ескізів. Але найголовніше, це багатогодинна кропітка ручна праця. Адже на одне кольє іноді йдуть місяці роботи!

Спочатку ідея створення проекту народилася у Олени Осокіної, майстра бісероплетіння з смт. Буди Харківської області. У 2016 році Олена і її учениці вже презентували проект «Мандри Україною», присвячений містам України. У 2017 році було прийнято рішення зробити новий проект і запросити для участі в ньому майстрів бісероплетіння Харківщини. Багато майстрів з радістю відгукнулися на запрошення, і робота над створенням колекції почалася.

Також в проекті було вирішено створити окрему категорію для дитячої творчості, в якій беруть участь учениці гуртків «Бісерні Фантазії» під керівництвом Олени Осокіної і «Бісерна Флористика» під керівництвом Анастасії Орищенко.

«Бісерний Епос» – це казка про бісер. Про те, на скільки різноманітними можуть бути прикраси, виткані з крихітних намистин. Це магія творчості, живе спілкування з майстрами - учасниками проекту, це занурення в світ чарівництва і краси.

Довідка:

Олена Осокіна. Майстер бісероплетіння. Неоднократний призер всеукраїнських та міжнародних конкурсів бісероплетіння. З 2011 року була засновником і керівником гуртка «Бісерна Флористика» смт. Буди. У 2016 році гуртку було присвоєно звання «Зразкового колективу». В даний момент є керівником гуртка «Бісерні Фантазії» с. Мала Рогань.

Учасники проекту: Олена Осокіна, Анастасія Орищенко, Ольга Мудрак, Єлизавета Охрименко, Яна Кушнір, Лілія Румянцева, Марія Лось.

На заході буде присутній представник школи Ведичної Астрології «Камала Вана». Астролог допоможе присутнім, шляхом складання натальної карти, розібратися в собі, вирішити життєві завдання, а також розкрити весь потенціал Вашої особистості.

Відкриття виставки робіт майстрів бісероплетіння Харківського району відбудеться 14 червня о 15.00.

 

Під час роботи виставки відбудуться наступні заходи:

14 червня

15.30 – презентація фільму, присвяченого проекту «Бісерний Епос»;

15.45 – дефіле в прикрасах-експонатах проекту;

16.00 - 17.00 – виступи танцювальних та музичних колективів Харківського району; Розіграш лотереї від професійного таролога Катерини Ройтбург.

15 червня

15.00 – відкриття дитячого відділення виставки «Бісерний Епос»;

15.30 – дефіле учасників гуртка «Бісерні Фантазії», с. Мала Рогань, в прикрасах, присвячених проекту «Бісерний Епос»;

15.45 – дефіле учасників гуртка «Бісерна Флористика», сел. Буди, в прикрасах, присвячених проекту «Бісерний Епос»;

16.00 - 17.00 – нагородження учасників проекту. Виступи танцювальних і музичних колективів Харківського району.

16 червня

14.00 – презентація фільму, присвяченого проекту «Бісерний Епос»;

14.30 – костюмоване дефіле в прикрасах-експонатах проекту;

14.45 – нагородження учасників;

15.00 - 16.00 – виступи танцювальних та музичних колективів Харківського району

Місце : м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи)
Контакти : Тел.: (057) 717-10-40, e – mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Час роботи виставки: ВТ – СБ, 11:00 - 19:00 Сайт: www.culturа.kh.ua; Канал на You Tube - Харьковский областной центр культуры и искусства
e-max.it: your social media marketing partner

Назад

Сховати метелика