Фотовиставка переможців конкурсу «5-а стіна. Театри Харківщини | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Календар подій Печать
Події року Події місяця Події тижня Сьогодні Пошук Перейти на місяць
Фотовиставка переможців конкурсу «5-а стіна. Театри Харківщини
Середа, 06 Вересень 2017Переглядів : 4792

З 23 серпня по 9 вересня 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися фотовиставка переможців конкурсу «5-а стіна. Театри Харківщини», присвячена дню Незалежності України, Дню Державного Прапора України та Дню міста Харкова, організована Харківським обласним організаційно-методичним центром культури і мистецтва, за підтримки Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації. На виставці будуть представлені 50 кращих конкурсних робіт від 10 переможців 1-го етапу конкурсу.

За ініціативи Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації 2017 рік оголошено роком театру. В рамках даної ініціативи, в цьому році було проведено конкурс театральної фотографії «5-а стіна. Театри Харківщини». Конкурс проводиться з метою популяризації театрів Харкова і Харківської області, жанру театральної фотографії, активізації творчої співпраці між фотографами та театрами, підтримки фотографів-початківців і сприяння їх професійному вдосконаленню в жанрі театральної фотографії. На виставці будуть представлені роботи, виконані в наступних номінаціях: спектакль, закулісся, акторський портрет. Експоновані фотографії, не дивлячись на досить складну специфіку зйомок в театрі, мають високу якість і високі естетичні характеристики, а також відображають індивідуальний творчий погляд кожного фотографа.

Театральна вистава - явище унікальне і неповторне, адже воно відбувається в моменті тут і зараз, на сценічному просторі, передаючи глядачам частинку іншого світу, одночасно ілюзорного, ігрового, але щирого, наповненого життям, що змушує відчувати певні емоції. Зафіксувавши окремі миті вистави, фотографи можуть не тільки відобразити побачене, а й передати глядачу неповторну атмосферу театральної дії, тим самим продовживши її життя.

Фотографія, яка давно перестала бути лише відображенням реальності, в чомусь схожа з театром. Вона також вириває фрагмент часу і простору з контексту життя, наділяючи його новими смислами. Театральне життя огороджене від справжнього, що представляє зал для глядачів, уявною «четвертою стіною». Але фотографія привносить ще одну - «5-у стіну», якою є рамка кадру, що формує новий ілюзорний простір і новий естетичний світ, в дивовижну подорож по якому глядачів із задоволенням запрошують переможці конкурсу «5-а стіна. Театри Харківщини».

Учасники фотовиставки переможців конкурсу «5-я стіна. Театри Харківщини»:

Анатолій Бєлозьоров, Дмитро Бухановський, Володимир Шапошников, Дарія Зеленська, Катерина Погрібна, Єлизавета Животченко, Ірина Деркач, Маргарита Корнющенко, Світлана Малініна, Сергій Лошатинский.

Відкриття фотовиставки  23 серпня о 17:00 

 

 

Місце : м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи)
Контакти : Тел.: (057) 717-10-40, e – mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Час роботи: ВТ – СБ, 11:00 – 19:00, без перерви, вихідні – неділя, понеділок Сайт: http://www.cultura.kh.ua/, Канал на You Tube – Харьковский областной центр культуры и искусства

Назад

Сховати метелика