Лекція з циклу «Символізм Священних текстів», тема: «Символізм діянь Христа» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Календар подій Печать
Події року Події місяця Події тижня Сьогодні Пошук Перейти на місяць
Лекція з циклу «Символізм Священних текстів», тема: «Символізм діянь Христа»
Субота, 16 Вересень 2017, 17:00
Переглядів : 487

16 вересня 2017 року о 17:00  в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбудеться лекція з циклу «Символізм Священних текстів», тема: «Символізм діянь Христа». Лектор – канд. філософських наук, релігієзнавець Шелковая Наталія Валеріївна.

Що б не робив Ісус Христос, що б не говорив, всі його діяння пронизані єдиною ідеєю – людина наближається до Царства Небесного тут, на землі, якщо він сповнений віри в Бога і має чисте серце, «Бо з серця виходять лихі думки, душогубства, перелюби, розпуста, крадіж, неправдиві засвідчення, богозневаги» (Мф. 15: 19). І гріховність людини полягає не в відступах від обрядів, як на цьому наполягали фарисеї, а в невірі і маловір'ї, в лицемірстві і «брудному серці». Хоча Христос прийшов до заблукалих вівець Ізраїлевих, але не вони, і навіть не учні, а язичники глибше і більше вірили в Нього, сприймали Його вчення. Яскравим підтвердженням цього стало диво насичення Христом 4000 язичників сім'ю хлібами і кількома рибками, що символізує прийняття вчення Христа. І хоча хлібів було більше, а людей менше, ніж у випадку з насиченням 5000 іудеїв, але залишків, тобто того, що було не засвоєно, було менше.

І якщо вдивитися і вдуматися в те, що являє собою сучасне ортодоксальне християнство, то мимоволі напрошується паралель з фарисейством, яке викривав Христос. Чисте серце підміняється скрупульозним виконанням обрядів.

Шелковая Наталія Валеріївна – кандидат філософських наук, доцент, філософ, релігієзнавець; авторка 130 наукових праць, опублікованих в Росії, США, Японії, Україні, Білорусії, Молдавії, у тому числі 2-х підручників з релігієзнавства.

Сфера наукових інтересів: релігієзнавство, філософія релігії, психологія релігії, компаративне релігієзнавство, етика, релігійна етика, філософська антропологія, російська релігійна філософія, соціальна філософія, соціальна психологія. Напрямок наукових досліджень: сутність та трансформації духовного світу особистості і духовного життя суспільства в світі, що змінюється.

Вхід вільний! 

Місце : м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи)
Контакти : Тел.: (057) 717-10-40, e – mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Сайт: http://www.cultura.kh.ua/, Канал на You Tube – Харьковский областной центр культуры и искусства

Назад

Сховати метелика