Bиставка петриківського розпису «Від джерел Петриківки» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Календар подій Печать
Події року Події місяця Події тижня Сьогодні Пошук Перейти на місяць
Bиставка петриківського розпису «Від джерел Петриківки»
Вівторок, 14 Листопад 2017Переглядів : 8973

З 24 жовтня по 7 грудня 2017 року КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» презентує виставку петриківського розпису «Від джерел  Петриківки».

Розвиток петриківського розпису відбувався завдяки практичному застосуванню в побуті. Спочатку це було оздоблення інтер’єру селянської хати: розпис на білому тлі стіни печі, довкола вікон та дверей, як обереговий та естетичний елемент українського житла, на темному тлі розписували скрині. Згодом петриківський розпис зайняв чільне місце у виставкових залах та музеях. У другій половині минулого століття у період розквіту фабрики «Дружба» розпис став на промислові рейки та використовувався у виготовленні сувенірної продукції, що здебільшого мала чорне тло та яскравий орнамент.

Виставка «Від джерел  Петриківки» презентує серію нових творів учнів Школи петриківського розпису Тамари Вакуленко. В експозицію увійшли роботи, підготовлені для друку двох календарів та виконані на чорному тлі, а також колекція розписаного білого посуду від 12 талановитих майстрів. Ця виставка демонструє «живий» петриківський розпис, що відштовхується від традицій та розвивається у темпі сучасного життя.

Відкриття виставки 24 жовтня 2017 року о 17.00

Довідки за тел.: (057) 725-12-46

Місце : м. Харків, вул. Пушкінська, 62
Контакти : Тел.: (057) 725-12-46, e – mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Час роботи: ПН – СБ, 10.00 – 17.30, вихідний – субота, неділя. Сайт: http://www.cultura.kh.ua/, Канал на You Tube – Харьковский областной центр культуры и искусства

Назад

Сховати метелика