Збірна виставка робіт з валяння майстрів Харківської області «Вовна сучасності. Нові реалії традицій» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Календар подій Печать
Події року Події місяця Події тижня Сьогодні Пошук Перейти на місяць
Збірна виставка робіт з валяння майстрів Харківської області «Вовна сучасності. Нові реалії традицій»
П`ятниця, 24 Листопад 2017Переглядів : 3364

З 16 листопада по 2 грудня 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися збірна виставка робіт з валяння майстрів Харківської області «Вовна сучасності. Нові реалії традицій».

В експозиції будуть представлені твори кращих майстрів повсті Слобожанщини. Головна особливість виставки - поєднання традиційних технік валяння з сучасними і новаторськими підходами. На виставці глядач зможе побачити велику різноманітність виробів з повсті в наступних категоріях: одяг, взуття, головні убори, аксесуари, прикраси, інтер’єрна повсть, іграшка, вовняна акварель.

Повсть - це щільний нетканий текстильний матеріал з валяної вовни. Традиційна техніка домашнього валяння, що дісталася нам від кочових племен і народів, з приходом радянської влади була втрачена на довгі роки. Лише після здобуття Україною незалежності почалося відродження техніки виготовлення повстяних творів, яке зміцнилося з появою доступних і якісних матеріалів.

Валяння - це довга робота, що вимагає фізичного навантаження і терпіння. Особливості роботи з повстю залежать від призначення тих чи інших виробів. Наприклад, для одягу необхідний щільний матеріал, що не розтягується, для інтер'єрної повсті можливий більш вільний, фактурний матеріал для досягнення певних художніх цілей.

Більшість учасників виставки навчалися техніці валяння, відвідуючи майстер-класи заслужених майстрів та мають багаторічну практику технології валяння, тому твори, представлені на виставці, мають високу якість і художню виразність. В експозиції присутня як західна традиція валяння, так і східна, як сучасні вироби, так і історична реконструкція. Крім високого професіоналізму та індивідуального підходу, кожен з авторів вкладає у свої роботи велику любов і тепло, які прагне передати своєму глядачеві.

Учасники виставки:

· Алла Глущенко;

· Ірина Моісеєва;

· Людмила Шуліпова;

· Наталя Горошко;

· Олена Кравчинська;

· Олена Мурашко;

· Ольга Тимошенко;

· Світлана Діденко;

· Тетяна Андросова;

· Юлія Іваненко.

Куратор виставки - культуролог, майстер декоративно-ужиткового мистецтва, викладач Височанської дитячої школи мистецтв Олена Кравчинська.

Урочисте відкриття збірної виставки робіт з валяння майстрів Харківської області «Вовна сучасності. Нові реалії традицій» відбудеться 16 листопада о 17:00!

Місце : м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи); Час робот
e-max.it: your social media marketing partner

Контакти : Тел. / Факс: (057) 717-10-40, (057)705-15-50; e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Час роботи: ВТ – СБ, 11:00 – 19:00, без перерви, вихідні – неділя, понеділок Сайт: www.culturа.kh.ua; Facebook: Мистецтво Слобожанщини Канал на You Tube - Харьковский областной центр культуры и искусства
e-max.it: your social media marketing partner

Назад

Сховати метелика