В канун 9 травня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» робили квітки маку з вовни | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

В канун 9 травня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» робили квітки маку з вовни

мастер-класс22 квітня 2015 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури та мистецтва відбувся майстер-клас із валяння з вовни від Олени Кравчинської. Учасниці власноруч зваляли квітку маку та отримали унікальні навички з мокрого та сухого валяння.

Історія ремесла виготовлення речей з вовни налічує тисячі років, але незважаючи на це, в наш час знайти якісні ручні роботи непросто. Ще складніше навчитися цьому виду творчості без майстер-класу з професіоналом.

mk2«Я почала займатися валянням в 2000-х роках, а моїм основним улюбленим заняттям і роботою це стало з 2010 року. У цей час з'явилася велика кількість видів вовни і велика кольорова розкладка. Валяння стало благодатним напрямком для творчості і арт-терапії. Для того щоб досягти високого рівня виготовлення виробів у техніці валяння, я провела величезну кількість годин в Інтернеті і за роботою, а головне, пройшла не один майстер-клас з професіоналами високого рівня», – зазначила майстер.

Олена Кравчинська підкреслює терапевтичні властивості вовняних виробів і самого процесу валяння. За її спостереженнями, як педагога Височанської школи мистецтв, діти, які займаються валянням, стали рідше хворіти.

мастер-класс«Зробивши якісну роботу на майстер-класі, вже можна вирушати у «вільне плавання» подальшого освоєння валяння і бути обізнаним при покупці виробів у інших майстрів. Головна помилка у валянні – це недостатня увалка вироба, коли шерстинки не щільно скріплені між собою. Наслідками цього стає втрата початкового вигляду виробу, розрив речі. Якщо виріб зроблено добре, то він прослужить багато років і не буде вимагати особливого догляду. Вироби з вовни мають властивості відштовхувати бруд, не промокають, тримають форму, мають цілий спектр терапевтичних впливів, володіють масажними властивостями», – підкреслює Олена Кравчинська.

makУнікальність роботи з вовною в тому, що кінцевий результат завжди непередбачуваний, в роботах присутній момент випадковості, несподіваного сплетення ворсинок, повністю це неможливо контролювати, тому кожна робота індивідуальна і неповторна.

Результатом роботи учасниць на майстер-класі стала квітка маку. Починаючи з 1914 року вона є символом пам'яті жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, що є актуально в канун 8 та 9 травня. В ці дні в Європі відзначають перемогу над нацизмом, а також День пам'яті та примирення.

Увага! 8 травня о 16.00 буде повторення цього майстер класу.

Вхід за попереднім записом. Тел./факс: (057) 717-10-40, 705-15-50

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

 

Сховати метелика