Пропонуємо вашій увазі видання «Відбілене сльозами полотно, мережила, жила, переживала» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Пропонуємо вашій увазі видання «Відбілене сльозами полотно, мережила, жила, переживала»

 vidbilene slezamy polotno

На віртуальній книжковій полиці лабораторії досліджень нематеріальної культурної спадщини – поповнення. Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі ілюстроване науково-популярне видання «Відбілене сльозами полотно, мережила, жила, переживала», що знайомить читача з особливостями народної вишивки Слобожанщини та сусідніх регіонів.

До альбому ввійшли фотографії 77 рушників та 22 жіночих сорочок з Харківської, Сумської, Полтавської, Чернігівської та Донецької областей. Більшість із них належали Олені Тройно – прославленій майстрині-вишивальниці, ткалі, колекціонерці старожитностей. Вона ж виступила автором оглядових статей, склала детальний опис кожного предмету.

На сторінках пропонованого видання ви знайдете інформацію про поширені на Слобожанщині орнаменти та техніки вишивання, особливості виготовлення та декорування традиційних рушників і сорочок, зразки народного крою. Новинка стане в нагоді етнографам, майстрам народної творчості, студентам художніх навчальних закладів та всім, кого цікавить традиційна культура Слобідського краю.

Ознайомитись зі збіркою можна тут:

«Відбілене сльозами полотно, мережила, жила, переживала»

Сховати метелика