Святкування Нового 2016 року за китайським календарем. | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Святкування Нового 2016 року за китайським календарем.

DSC 0069

17 лютого - у галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбулося святкування Нового 2016 року за китайським календарем.

Історія святкування Китайського Нового року налічує багато століть. Фіксованої дати у нього немає, вона обчислюється з далекосхідноим місячно-сонячним календарем. Початок року припадає на другий молодик після зимового сонцестояння і тому переміщається між 21 січня і 21 лютого. У цьому році він настав 8 лютого.

У Китаї із зустріччю Нового року пов'язано безліч традицій і новорічних забобонів. Перед Новим роком на одвірок двері вішали п'ять довгих смужок паперу, що символізують "п'ять видів щастя": удачу, шана, довголіття, багатство і радість. Згідно з давньою традицією при зустрічі Нового року покладається створювати шум і гам. Запалювання феєрверків, а також вибухи петард пов'язані в Китаї з легендою про те, що напередодні Нового року злі духи, вигнані з різних місць, шукають собі новий притулок, селяться в ньому і весь майбутній рік лагодять господарям різні біди.

За традицією, що склалася, до початку свята повинні бути виконані всі домашні справи. Прибирання починалася від порога і закінчувалася в середині житла. До вечора перед святом все мітла, віники, скребки, щітки, відра, ганчірки та інший інвентар були прибрані в непомітні оку місця. Це також пов'язано з легендою, за якою в переддень Нового року боги обдаровують кожен будинок удачею на весь майбутній рік, яка, за повір'ям, осідає у вигляді пилу напередодні і під час святкування цієї події.

Те, що виставка художниці Наталії Вітязь проходить саме в новорічні дні, є дуже знаковим! Відвідувачі галереї зможуть отримати чудовий заряд позитиву, починаючи новий цикл життя.

Серед гостей були представники громадського координаційного комітету «Харків ракетно-космічний».  Поет і бард Ігор Березюк заспівав свою пісню.

На зустрічі журналіст Тетяна Бабина, познайомила гостей  з спеціально розробленими астрологічним прогнозам професійним астрологом  на рік Вогняної Мавпи. Було проведено багато конкурсів та вікторин.

Автори вечора поділилися інформацією про особливості нового року, про значення червоного кольору в Китаї, про головне блюдо новорічного столу Китаю і багато цікавого.

Наша адреса: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи). Тел. / Факс: (057) 717-10-40

Фотогалерея:

 

Сховати метелика