Презентація родоводу Рєпіних | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Презентація родоводу Рєпіних

 DSC 0043 copy

25 березня 2016 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва в експозиції генеалогічної виставки «ДЕРЕВО РОДУ» пройшла презентація родоводу відомого нашого земляка Іллі Юхимовича Рєпіна.

Директор Художньо-меморіального музею І.Ю. Рєпіна Світлана Бучаста та заступник директора з наукової роботи Ольга Шевченко розповіли про нові дані з генеалогії роду І. Ю. Рєпіна і новий погляд на походження художника. Провівши ретельне історичне дослідження, представники музею змогли відтворити минуле сім'ї І.Ю.Рєпіна, простежити життєвий шлях представників різних поколінь його роду. Тепер з упевненістю можна стверджувати, що І. Ю. Рєпін має козачі корені, які в Чугуєві по материнській лінії простежуються до 17 ст., а по батьківській до 18 ст. Незважаючи на те, що батько Іллі Юхимовича був військовим поселянином, в родині завжди був матеріальний достаток, який забезпечували регулярні заняття батька торгівлею кіньми. А освіченість матері І.Ю.Рєпіна, родинні зв'язки з офіцерськими і дворянськими родинами викликали у юного художника прагнення до отримання спеціальної освіти та набуття більш високого соціального статусу. У поєднанні з вродженим талантом, величезною працьовитістю підтримка сім'ї дозволила Іллі Юхимовичу стати видатним художником, зайняти одне з чільних місць в історії світового мистецтва.

Під час зустрічі працівники музею презентували фільм про Іллю Рєпіна та його нащадків. Після чого відбулось обговорення фільму, а всі охочі мали змогу поставити питання дослідникам. В кінці зустрічі зі словами вдячності за вклад у розвиток та популяризацію генеалогії С.Бучаста від імені Художньо-меморіального музею урочисто вручила генеалогічне дерево Іллі Рєпіна директору приватного музею міської садиби, відомому досліднику історії Андрію Парамонову.

На сьогоднішній день в рамках історико-культурного проекту «РОДОВІД» проведено комплекс заходів. На цьому тижні запрошуємо всіх бажаючих відвідати:

29.03 о 15.00 годині презентація реліквій (метричні книги, сповідальні розписи часів Австро-Угорської імперії та Польської Республіки (1782-1944 рр), що зберігаються у храмі Різдва Пресвятої Богородиці села Криворівня Івано-Франківської області.

30.03 о 16.00 годині лекція-екскурсія «Харків:реальна містика»

31.03 о 16.00 годині фінал конкурсу «Створи свою родинну історію»

Тож запрошуємо всіх бажаючих відвідати генеалогічну виставку «ДЕРЕВО РОДУ» та історико-культурні заходи в рамках цієї виставки!

 

                                             

 

Сховати метелика