Лекція Шелкової Н.В. з культурології «Символізм Біблії. Старий Заповіт. Буття ». (Продовження) | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Лекція Шелкової Н.В. з культурології «Символізм Біблії. Старий Заповіт. Буття ». (Продовження)

 DSC 0222 copy

25 серпня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбулася лекція з культурології з циклу «Символізм Священних текстів», тема: «Символізм Біблії. Старий Заповіт. Буття.» (Продовження). Лектор - канд. філософських наук, релігієзнавець Шелковая Н.В.

Лектор Шелковая Н.В. коротко нагадала матеріал минулій лекції про те, що Біблію умовно можна поділити на дві частини: зображення світу до гріхопадіння людини (Буття. Гл.1,2) і після гріхопадіння (вся інша Біблія).

Наталія Валеріївна вважає, що  хоча людина відійшла від Бога і пішла за змієм-сатаною (і продовжує йти до теперішнього часу), Бог, у своїй безмірної любові, робить з давніх-давен до сьогодення одну за одною спроби повернути людину до себе, щоб вона знову здобула первісну подобу до Бога. Але «каїнова печатка» поки тяжіє над світом ...

Бог не тільки створив людину досконалою, але Він також оточив його райськими умовами. Кращого життя просто неможливо було б собі уявити. Однак було одне "але". Це, так зване, "дерево пізнання добра і зла", плодів якого не можна було їсти. Але навіщо ж Бог взагалі створив це дерево і потім заборонив їм користуватися? І тут в спільному діалозі з усіма присутніми був пошук істини.

Наталія Валеріївна розповіла про найбільшу якість, якою наділив Бог людину - це свобода вибору.

Лектор детально зупинилася і розкрила проблему гріховності людини (сутності гріха, первородного гріха Єви і Адама і його сутності, вбивство Авеля Каїном і внутрішні причини цього, психологію агресії), а також перші спроби Бога повернути людину до себе (всесвітній потоп і союз з Ноєм) .

Після закінчення лекції Шовкова Н.В. відповіла на виниклі питання слухачів.

Довідка: Шелковая Наталія Валеріївна – кандидат філософських наук, доцент, філософ, релігієзнавець; авторка 130 наукових праць, опублікованих в Росії, США, Японії, Україні, Білорусії, Молдавії, у тому числі 2-х підручників з релігієзнавства.

 

Сховати метелика