Лекція з історії мистецтв В. Пухарева «Становлення майстра, або «Жити в епоху змін ... »» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Лекція з історії мистецтв В. Пухарева «Становлення майстра, або «Жити в епоху змін ... »»

 DSC 0404 copy

8 лютого  в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбулося відкриття нового циклу лекцій з історії мистецтв «Усна монографія (до 150-річчя від дня смерті Жана Огюста Домініка Енгра)». Тема №1: «Становлення майстра, або« Жити в епоху змін ... »». Лектор - мистецтвознавець Пухарев В. В.

Жан Огюст Домінік Енгр народився 29 серпня 1780 року в маленькому місті Монтобан, розташованому на південному заході Франції в декількох милях від Тулузи, в сім'ї скульптора і живописця Жана Марі Жозефа Енгра. Перші уроки живопису майбутній художник отримав у дитинстві саме від нього. У 1791 році батько віддав 11-річного сина в тулузьку Академію витончених мистецтв, де юнак провів наступні шість років.

Подальшу художню освіту Енгр отримав в школі образотворчих мистецтв в Парижі, в майстерні славетного Давіда, який звернув увагу на виняткову обдарованість Жана Домініка. Енгр уважно вивчав все, створене вчителем. Сварка між ними сталася через присудження в 1800 році Великої римської премії. Енгр розраховував на неї, але Давід рішуче наполіг, щоб вона була дана іншому його учневі.

Лектор розповів про те, що Енгр прожив довге життя, яке припадає на найбільш бурхливі та тривожні роки французької історії. Революція 1789-1794 років; тріумф і крах імперії Наполеона Бонапарта, якого художник не раз писав; революція 1830 року –  Енгр разом з Делакруа охороняв Лувр; революція 1848 року, реакційний переворот 1851 року, Друга імперія.

Довідка: Вікентій Вікторович Пухарев, мистецтвознавець, художник-графік, аспірант Харківської державної академії дизайну і мистецтв.

Наша адреса: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи). Тел. / Факс: (057) 717-10-40

Сховати метелика