Відкрите інтерв’ю з головним художником Харківського академічного театру музичної комедії | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Відкрите інтерв’ю з головним художником Харківського академічного театру музичної комедії

DSC 0214 copy

 11 травня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбулось відкрите інтерв'ю в форматі «Театри Харківщини» з головним художником Харківського академічного театру музичної комедії Тарасом Шигимагою.

На зустрічі Тарас Шигимага розповів про свою театральну родину. Його батько, Петро Шигимага - заслужений художник України, живописець, графік, художник-сценограф. З 1937 року Петро Антонович оформляв спектаклі в харківських театрах, з 1947 року викладав у Харківському державному художньому училищі. Мати, Тетяна Милославська, в 1950-ті роки працювала художником-декоратором у Харківському державному російському драматичному театрі імені О.С. Пушкіна та художником-постановником у народних театрах міста. Брат Тараса Шигимаги, Павло -живописець.

DSC 0226 copyХудожник розповів про свої дитячі театральні спогади, про навчання в художньому училищі, про свою першу виставу, про навчання в Харківській державній академії культури у Марка Ентіна і заняттях у творчій лабораторії М. Френкеля.

Головний художник Харківського академічного театру музичної комедії повідав про роботу в деяких своїх виставах, про підготовку до виставки, про педагогічну роботу в Харківському художньому училищі, про традиційні дипломні виставки та багато іншого.

Довідка. Тарас Петрович Шигимага народився 10 червня 1957 року у місті Харків. Закінчив ХДХУ (1972-76), де навчався у П. Шигимаги, Г. Батія, О. Плотнікова. Член ХО СХУ з 1989. Учасник виставок з 1977, республіканських і всесоюзних з 1986. Персональні виставки: Харків - 1985; м. Красноград (Харків. обл.) - 1986. Працює у Харківському академічному театрі музичної комедії, головний художник.

Наша адреса: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи). Тел. / Факс: (057) 717-10-40

 

 

Сховати метелика