Обласний семінар-практикум «Петриківський розпис – традиції та сучасність» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Обласний семінар-практикум «Петриківський розпис – традиції та сучасність»

25182098 1657004344351989 570685887291939260 o copy

 

12 грудня 2017 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва в рамках виставки художнього розпису «Новорічне мереживо» відбувся обласний семінар-практикум «Петриківський розпис – традиції та сучасність» для керівників гуртків і студій декоративно-прикладного мистецтва закладів культури Харківської області.

 

У роботі семінару взяли участь понад 35 учасників з 18 районів Харківської області. Головними доповідачами на семінарі була сім’я Вакуленко, у якій вже кілька поколінь мистецтво петриківського розпису є родинною справою. Тамара Олексіївна Вакуленко є засновницею Школи петриківського розпису в Харкові, вона вкладає багато зусиль для збереження та розповсюдження традицій цього виду народного мистецтва. В своїй доповіді вона познайомила слухачів з сучасними можливостями застосування петриківського розпису. Продовжила цю тематику її донька Олеся Вакуленко, яка презентувала свою колекцію одягу «Дерево життя», оздоблену декоративним розписом зробленим власноруч та розповіла про особливості роботи з тканиною.

 

Олександр Вакуленко в своєму виступі «Використання декоративного розпису в архітектурному середовищі сучасного міста» розширив тему і наочно продемонстрував переваги та можливості використання будь-якого виду декоративного розпису в архітектурі. Наприкінці, він закликав всіх присутніх не чекати, коли вони досягнуть досконалої майстерності, а створювати красу навколо себе просто зараз.

 

25182225 1657003191018771 5096584283457788455 o

 

Цікавий матеріал з власного досвіду представила Кошель Світлана Юхимівна, викладач Петриківського розпису Школи декоративно-ужиткового мистецтва креативного рукоділля «Шёлковый путь». Тема її доповіді «Роль петриківського розпису, як народного орнаментального мистецтва у розвитку дитини». У доступній та наочній формі слухачі семінару дізналися як за допомогою петриківського розпису розвивати художні смаки, естетичні вподобання та пізнавальні здібності у дітей.

 

Найбільше зацікавлення учасників семінару викликала практична частина. Всі охочі мали змогу навчитися техніці перехідного мазка, поглибити навички користування котячим пензлем та дізналися про особливості розпису на темному тлі.

 

 

Сховати метелика