Відбувся семінар для звукорежисерів і художніх керівників закладів культури | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 2 шт. )

Відбувся семінар для звукорежисерів і художніх керівників закладів культури

 0005 copy

26 березня 2018 року в Харківському обласному організаційно–методичному центрі культури і мистецтва відбувся семінар для звукорежисерів і художніх керівників закладів культури Харківської області за темою «Основи звукорежисури та концертні комплекси».

На початку роботи семінару голова Харківського осередку спілки звукорежисерів України Олександр Богомолов розгорнуто представив тему «Види мікрофонів. Концертні комплекси. Концертний райдер. Основи психоакустики». Він надав аналіз найпоширеніших помилок, яких припускаються звукорежисери в своїй практичній діяльності, а також необхідні поради, як їх уникнути.

Під час другої тематичної сесії виступили Володимир Кулик, директор музичного магазину «Дом музики» (м. Харків) і Олександр Строкін, дизайнер постановчого світла. Вони поділилися своїм досвідом у проектуванні та впровадженні новітніх акустичних і візуальних технологій як для закритих приміщень (театрів, конференц-і концертних залів, об’єктів індустрії розваг тощо), так і на відкритих майданчиках.

Першою темою, на яку акцентували увагу запрошені фахівці, стала «Акустичні системи для вуличного використання». Були надані практичні та теоретичні рекомендації щодо технологій в аудіовізуальній сфері, принципів акустичного супроводу офіційних і тематичних програм за допомогою цифрових технологій, а також методів роботи на цифрових консолях в умовах, наближених до реальних.

Олександр Строкін детально зупинився на видах і особливостях використання освітлювального обладнання. В Україні, як зазначив доповідач, поки що не практикується професія дизайнера постановчого світла, проте, з урахуванням попиту, який збільшується на таких фахівців у масово-видовищних і культурно-мистецьких проектах це питання на сьогодні має надзвичайну актуальність і викликає підвищений інтерес з боку організаторів подібних заходів.

Загалом, у роботі семінару взяли участь близько 65 звукорежисерів і осіб, які виконують їх функції. Відбувся своєрідний обмін досвідом і власних спостережень; учасники отримали чимало корисного та цікавого матеріалу, який у подальшому зможуть успішно застосовувати в своїй роботи. 

                                                                                       

 

Сховати метелика