"Слобожанські передзвони - 2018" | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

"Слобожанські передзвони - 2018"

 34411606 copy copy

У Харкові стартував обласний огляд-конкурс аматорів народного мистецтва Харківської області "Слобожанські передзвони - 2018"

2 червня 2018 року на головній сцені Центрального парку культури і відпочинку імені М. Горького розпочався обласний огляд-конкурс аматорів народного мистецтва Харківської області "Слобожанські передзвони". Цей огляд-конкурс проводиться кожні два роки, і в ньому активно беруть участь практично всі райони і міста Харківської області. В 2016 році у "Слобожанських передзвонах" взяли участь близько 400 творчих колективів та майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, це понад 5000 учасників. В цьому році до них приєдналися і творчі колективи об'єднаних територіальних громад.

34200013

На урочистому відкритті учасників та гостей огляду-конкурсу привітали начальник Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Олег Яцина та директор Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва, заслужена артистка України, Людмила Омельченко. Зазвичай огляд-конкурс проводиться в районах області, але цього року організатори вирішили провести "Слобожанські передзвони" на базі Центрального парку культури і відпочинку імені М. Горького, щоб якомога більше харків'ян та гостей міста мали змогу ознайомитися з досягненнями аматорів народного мистецтва Харківської області.

 "Слобожанські передзвони-2018" присвячені 80-річчю створення Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва. Декілька разів змінювалась назва центру, але головним залишилась робота з закладами культури області, відродження та популяризація саме самобутньої народної творчості, місія якої - виховання любові та поваги до історії та культури свого народу.

За підсумками огляду-конкурсу 7 липня 2018 року на головній сцені Центрального парку культури і відпочинку ім. М. Горького відбудеться заключний гала-концерт та нагородження переможців.   

             

 

34301416 copy

Сховати метелика