Єднання вишивкою: в Центрі культури і мистецтва презентують вишиту мапу Харківщини | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Єднання вишивкою: в Центрі культури і мистецтва презентують вишиту мапу Харківщини

karta 1 

   14 травня 2015 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (ООМЦКМ) відбудеться грандіозна для Харківської області подія – урочиста презентація вишитої мапи Харківської області, над якою працювали майстри із усіх 27 районів. Це завершальний етап обласного конкурсу на кращу вишивку хрестиком «Візерунком стане рідний край».

   Унікальний для нашого краю конкурс проводиться з метою відродження слобожанських традицій та об'єднання майстрів кожного району для колективної роботи по виготовленню вишитої мапи Харківської області. Організатором конкурсу є Харківський обласний центр культури і мистецтва, за підтримки Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

   У конкурсі взяли участь художники, які розробили ескіз вишивки мапи свого району, а також талановиті майстри, що безпосередньо виконали роботу. За розміром вишивані роботі різні, повторюють адміністративні території та пропорційні їх площі.

   Обов'язковою умовою конкурсу є використання оригінального сюжету, який розкриває традиції району, а також присутність герба або символіки району.

   Загальний розмір мапи становить 3×3 метри.

   Район-переможець конкурсу визначиться шляхом як відкритого онлайн-голосування на сайті ООМЦКМ (http://www.cultura.kh.ua), «Культурна столиця» (http://culture.kharkov.ua), в соціальних мережах Fb (публічна сторінка «Центр культури», група «Харьковский центр культуры и искусства»), Vk (група «Харьковский центр культуры и искусства»), Twitter (Центр культуры@TsentrKultury), так і безпосередньо під час заходу та відвідування обласної виставки з традиційної вишивки "Візерунком стане рідний край" з 14 травня по 20 червня 2015 року.

   За найбільшою кількістю голосів організатори визначать 3-х переможців конкурсу (І, ІІ, ІІІ місця), які отримають дипломи та цінні подарунки.

   Будемо раді бачити Вас на святі єдності, патріотизму та творчості, що відбудеться 14 травня 2015 року за адресою: м. Харків, 
вул. Пушкінська, 62
(м. «Пушкінська», м. «Архітектора Бекетова»).

   Довідки за телефонами: (057) 700 35 79, (057) 700 26 62.

Сховати метелика