Науково-практичний семінар з народознавства «НАРОДНА МЕДИЦИНА ІЗЮМЩИНИ» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Науково-практичний семінар з народознавства «НАРОДНА МЕДИЦИНА ІЗЮМЩИНИ»

  unnamed copy

З 21 жовтня по 22 жовтня  2016 р. о 10.00 в конференц-залі ЦНБ ХНУ імені В. Н. Каразіна розпочне роботу науково-практичний семінар з народознавства «НАРОДНА МЕДИЦИНА ІЗЮМЩИНИ»

Вперше за декілька років провідні фахівці з народної медицини усієї України збираються на сумісний науковий захід. Особливістю цього семінару є його логічне продовження у селі Оскіл Ізюмського району, де плануються виступи провідних народознавців, творча зустріч з народними цілителями, мастер-клас «Замовляння води у народній медицині» та демонстрація науково-популярних фільмів про українських знахарів.

Метою заходу є введення у науковий обіг медичних практик Ізюмщини, наукове оформлення наявної традиції народної медицини як елементу культурної спадщини за стандартами ЮНЕСКО задля збереження традиції у аутентичному вигляді.

Організаторами заходу виступають: кафедра українознавства та Центр українських студій імені Д. І. Багалія ХНУ імені В. Н. Каразіна, кафедра сімейної медицини, народної та нетрадиційної медицини, санології Харківської медичної академії післядипломної освіти, Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва, відділ культури і туризму Ізюмської районної державної адміністрації.

Сховати метелика