«Святовид» запрошує на вулицю! | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

«Святовид» запрошує на вулицю!

 1111 copy

Фольклорний фестиваль зимового календаря «Святовид», організатором якого виступає Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і  мистецтва,  цьогоріч пройде на вуличному просторі Харкова разом із виступами  вертепних гуртів з різних куточків України у рамках нового для нашого міста заходу –  Вертеп-фесту 2017!

З 2006 року щорічні співи  учасників фестивалю «Святовид» лунали на різних  майданчиках, серед яких були і приміщення харківських театрів, концертних залів,  і вуличні сцени Центрального Парку розваг ім. Горького. Минулого року організатори повернулися до ідеї телезапису святкової програми (з неї стартував проект) та подальшої її демонстрації на місцевому телебаченні, яскравий фільм можна переглянути  на нашій сторінці каналу YouTube  https://www.youtube.com/watch?v=-KKBs_2bNdo.

Але головна мета фестивалю не змінилася – відродження, збереження та популяризація традицій зимового циклу народних свят Слобідської України.

На сходах Харківського Оперного театру, біля пам’ятника Тарасу Шевченку та просто на  вулицях Харкова 13-14 січня 2017 року звучатимуть колядки та щедрівки Слобожанщини  у виконанні відомих фольклорних гуртів. Як і в минулі роки, учасниками заходу стануть і досвідчені автентичні виконавці, і молоді гурти-реконструктори з усієї області. У програмі виступів – традиційні для Слобожанщини колядки, щедрівки, меланки, дівочі ворожіння, ігри, обряди, жартівливі пісні, танцювальні награвання.

Запрошуємо шанувальників народних традицій  безпосередньо взяти участь у справі відродження стародавніх традицій, співати, грати й танцювати разом з нашими гуртами на вулицях Харкова!

Головний концерт «Святовиду» розпочнеться 14 січня о 12.00 на сходах ХНАТОБу, з програмою Вертеп-фесту 2017 можна ознайомитися тут: http://vertep.perlynyfest.info/

Сховати метелика