Запрошуємо на майстер-класи з кераміки Олександра Жовновського | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ дослідження та відродження декоративно-ужиткового мистецтва та виставкової діяльності

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 2 шт. )

Запрошуємо на майстер-класи з кераміки Олександра Жовновського

Майстер-класи з кераміки Олександра Жовновського  Нагадуємо, що під час роботи виставки «Яскраві миті творчості» у центрі культури і мистецтва відбуватимуться майстер-класи харківського майстра з художньої кераміки Олександра Жовновського.

Майстер-класи з кераміки Олександра Жовновського Людина з давніх часів використовує вироби з глини для практичних цілей та для задоволення естетичних потреб. Кераміка - це пластичний матеріал, що має масу унікальних властивостей. Окрім того, що цей вид художньої діяльності сприяє самовираженню в мистецтві, також відмічають його терапевтичні властивості. Під час роботи з глиною відбувається діалог людини та природи. За допомогою рук майстра та природних особливостей матеріла створюється нова форма, яка є унікальною та неповторною, бо кожного разу сідаючи за гончарний круг автор до останнього не може знати який бути результат його творчості.

В цьому можна було переконатися під час відкриття виставки «Яскраві миті творчості» на майстер-класі, який провів Олександр Жовновський. Особливу увагу він приділив техніці молочного обжигу. Використання молока надає виробам неповторного відтінку та посилює цілющі властивості глини. Виріб обробляється молоком після першої термічної оброки, для того, щоб під час другого обжигу проявити свій колір.

03Для практичної частини учасникам майстер класу знадобилось наступне:

- глина;

- гончарне коло;

- вода;

- фартух;

- спеціальні прилади для роботи з глиною.

1Все необхідне було надано майстром на початку практичної роботи.

Після теоретичного вступу учасники майстер класу почали один з найвідповідальніших моментів – розминання шматка глини. Від цього етапу
залежить те, наскільки м'якою та податливою буде глина під час роботи.

Після цього матеріал розміщується на гончарному крузі, та розпочинається робота над майбутньою формою.

Після того, як було сформовано обрис майбутнього виробу, майстер запропонував декілька способів декорування на смак учасників майстер-класу.

В результаті майстер-класу відвідувачі отримали готовий виріб з глини, зроблений власноруч, та незабутні враження від спілкування з харизматичним майстром керамічної справи Олександром Жовновським.

Під час експонування виставки кераміки «Яскраві миті творчості» до 19 грдня 2012 року планується проведення серії майстер-класів для дітей та дорослих.

Попередній запис за тел.:

+38-050-402-42-13, (057) 700-35-79.

Адреса центру: м. Харків, вул. Пушкінська, 62.

 -

Виставки

Немає звітів для показу

Сховати метелика