Вишиваємо з любов`ю: в Центрі культури і мистецтва розпочались курси української вишивки | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ дослідження та відродження декоративно-ужиткового мистецтва та виставкової діяльності

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Вишиваємо з любов`ю: в Центрі культури і мистецтва розпочались курси української вишивки

18032015556 

18 березня 2015 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва розпочалися курси української традиційної вишивки під керівництвом члена Спілки майстрів народного мистецтва України Олени Некрасової.

18032015562Курси є віддзеркаленням нової тенденції у житті українського суспільства – значного посилення інтересу до національних мистецтв. Останнім часом велика кількість людей почала не лише активно цікавитися національним мистецтвом, відвідуючи виставки, але й вивчати його історію та самостійно опановувати техніку створення художніх творів. Тож, молоді рукодільниці, керуючись порадами і настановами майстра, розпочали роботу над першою з технік вишивки – тамбірним швом, самостійно обравши візерунок і кольорову гаму майбутнього виробу. Заняття вийшло напрочуд інформативним і пізнавальним, адже у процесі вишивання майстрині дізнавалися про особливості національного одягу в різних регіонах України, символіку традиційної орнаменталістики тощо.

Вчені давно довели, що вишивка позитивно впливає на внутрішній стан людини, допомагаючи позбутися напруження і стресу. Відтак, протягом двохгодинної подорожі у світ рукоділля, на обличчях вишивальниць спостерігалися щирі посмішки й умиротворення.

Виставки

Немає звітів для показу

Сховати метелика