Відбувся обласний семінар-практикум | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ дослідження та відродження декоративно-ужиткового мистецтва та виставкової діяльності

A+ R A-
Рейтинг статті:

Відбувся обласний семінар-практикум

 

 Foto seminar copy copy copy

 

Відбувся обласний семінар-практикум «Застосування методик арт-терапії у викладанні декоративно-прикладного мистецтва»

 

10 жовтня 2017 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва в рамках виставки «Творчі жнива» відбувся обласний семінар-практикум для керівників гуртків і студій декоративно-прикладного мистецтва закладів культури Харківської області «Застосування методик арт-терапії у викладанні декоративно-прикладного мистецтва».

 

25 учасників семінару з Харкова та області прослухали доповіді провідних фахівців з арт-терапії та майстрів народного мистецтва Харківської області.

 

Відкрила семінар Волосник Вікторія Вадимівна - практичний психолог, арт-терапевт АРТЕ-центра підтримки та інтеграції ВПО Харківської університетської клініки ХНМУ. В своїй доповіді «Вплив арт-терапії на розвиток дітей та дорослих» Вікторія познайомила всіх з різними техніками та методиками арт-терапії, особливостями застосування кожної та очікуваними результатами.

 

Тимошенко Ольга Володимирівна, директор Валківської районної дитячої школи мистецтв, підготувала матеріал за темою «Народне мистецтво, як генетичний код українців». В своїй доповіді Ольга Володимирівна продемонструвала творчі заняття з народної творчості у ракурсі арт-терапії, наголосила про важливість розкриття дорослим своєї «внутрішньої дитини». Як ілюстрацію до своїх слів, майстер показала слухачам традиційну іграшку-оберіг - торохкальце та ляльку-мотанку «Корова».

 

Практичну частину семінару представила майстер травоплетіння Мєшкова Олена Борисівна - директор Токарівського сільського Будинку культури та керівник проекту «Село майстрів». Вона познайомила слухачів семінару з використанням трав в ужитку українців та з технікою виготовлення оберегу з трави. На її майстер-класі учасники семінару власноруч виготовили старовинний оберіг для дому – гніздо. Олена Борисівна детально знайомила з розмаїттям трав Слобожанщини, розповіла про цілющі властивості кожної та символіку використання під час виготовлення оберегів.

 

Завершився семінар-практикум доповіддю Акімової Наталії Леонідівни, методиста ЦДЮТ №1 Харківської міської ради, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України на тему: «Виготовлення оберегів та іграшок – шлях до збереження і відновлення здоров’я».

 

Всі учасники семінару-практикуму отримали відповідні сертифікати про участь.

Виставки

Немає звітів для показу

Сховати метелика