Проведення заходу "Весняні співи Лесі Українки на Харківщині" | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Проведення заходу "Весняні співи Лесі Українки на Харківщині"

12 квітня 2013 р. у приміщенні галереї «мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд) відбувся літературно-мистецький вечір «Весняні співи Лесі Українки на Харківщині» з нагоди 124-ї річниці з часу перебування поетеси у Харкові.

Захід підготувала і провела методист ООМЦКМ – Столярова Г.П.
Метою заходу є ознайомлення учнів шкіл з мало знайомими сторінками життя і творчості Лесі Українки, пов'язаними з перебуванням її у Харкові весною 1889 року.

Учням розповідали про зв'язки поетеси та членів її родини з діячами культури і вченими м. Харкова, її відгуки про наше місто (новела-спогад «Весняні співи» та вислів у листі до бабусі: «Я з утіхою згадую своє перебування у Харкові»).
У програмі ЗАХОДУ ВІДБУЛИСЬ :
Виставка вишивок за творами Лесі Українки, виступи харківських поетів,
пісні, інсценізації, авторські музичні твори, інструментальні твори у виконанні учнів музичної школи № 1 ім. Л.Бетховена, учнів школи селища Бабаї ім. Потапенка, творчих колективів центру дитячої та юнацької творчості Харківської районної ради Харківського району, студентів Національного університету мистецтв ім.. І.П. Котляревського, вокального гурту «Рідна пісня» Центру культури Київського р-ну.

Гостям заходу були учні школи № 36, 9-й клас і гімназії № 13, 11-й клас, на чолі з педагогами української мови і літератури Самохвал Л.М. і Свидло О.М., шанувальники мистецтв.

Учасники заходу були нагороджені «Подякою» від керівництва ООМЦКМ та отримали у подарунок книгу «Харківська весна Лесі Українки», від автора краєзнавця Г. Столярової.

Сцена була прикрашена портретом 18-річної Лесі Українки, рушниками і живими квітами.
Гості дякували організаторам заходу за цікаву інформацію і чудовий концерт.

Сховати метелика