Цього року в «Саду пісень Сковороди» харківські митці оспівуватимуть традиційні цінності | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Цього року в «Саду пісень Сковороди» харківські митці оспівуватимуть традиційні цінності

sad pisen skovorodyЩорічний культурно-мистецький захід «Сад пісень Сковороди» відбудеться 14 вересня 2014 року. Цього року формат проведення – безперервне дійство сучасного музичного фольклорного та поетичного мистецтва.

Організаторами культурно-мистецького заходу є Бабаївська селищна рада Харківського району, відділ культури і туризму Харківської районної державної адміністрації, за підтримки Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації та Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва.

Захід вперше відбувся у 2010 році, спочатку він мав назву «Сад божественних пісень», його засновниками були Харківське обласне відділення українського фонду «Культура» та відділ культури Харківської районної державної адміністрації. У 2013 році змінилася назва, а відтак і його спрямованість на розвиток духовності шляхом ознайомлення людей з творчістю філософа Г.С. Сковороди.

Також цей захід має практичну мету: виступити інформаційним носієм для створення програм відродження духовних цінностей Слобожанщини, зокрема, організатори працюють над розробленням у Харківському районі екскурсійних туристичних маршрутів в місцях, які любив відвідувати Сковорода.

Завдання заходу:

— демонстрація поваги та любові до рідної країни, її історії та видатних українців;

— привернення уваги громадськості до облаштування «Холодної Сковородинівської криниці» у Бабаївському лісі;

— збір коштів на придбання канцтоварів для дітей переселенців із зони АТО шляхом продажу продуктів харчування та благодійна акція зі збору одягу для вимушених переселенців із Донецької та Луганської областей.

Цього року усі акції проходитимуть на лісній галявині, де збудовано велику сцену. Саме там колективи і виконавці продемонструють музичний фольклор, авторську музику, обробки народної пісні, нові напрямки розвитку фольклорного музичного мистецтва України.

Для маленьких гостей свята цього року організують окремий ігровий майданчик, де фольклорні колективи з Харківської області проведуть майстер-класи з аутентичних традиційних дитячих ігор та забав Слобожанщини. А народні майстри – майстер-класи для усіх бажаючих з різних видів декоративно-ужиткового мистецтва.

Усі відвідувачі матимуть нагоду поласувати смачною кашею та виробами бджільництва.

З Харкова дістатися до місця проведення культурно-мистецького-заходу «Сад пісень Сковороди» можна на автобусі № 154, який відправляється від станції метро ім. Гагаріна, вставати на зупинці «селище Наукове», звідти пішки, слідуючи за вказівниками, спуститися по «Стежці Сковороди» до «Криниці Сковороди».

Програма

культурно-мистецького заходу «Сад пісень Сковороди»

14 вересня 2014 р.

смт. Бабаї,

Харківський район

Майдан біля Бабаївського селищного будинку культури

11.30. – 11.45     Урочисте покладання квітів до погруддя Г.С.Сковороди

Стежкою Сковороди до «Холодної Сковородинівської криниці»

12.00 – 13.00       Огляд «Холодної Сковородинівської криниці». Виступ бандуристів та представників Національного літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди

Головна сцена (Грушник Сковороди)

12.00 – 13.00 Виступи кобзарів, лірників, поетів та письменників

13.00 – 17.00 «Сад пісень Сковороди » - концертна програма за участі творчих колективів Харківщини, солістів та професійних музикантів. Гість програми - кобзар, бандурист, керівник ансамблю "Хорея Козацька", заслужений артист України Тарас Компаніченко.

Грушник Сковороди

12.30 – 15.00 «Граймо разом у народні традиційні ігри Слобожанщини» Робота дитячої ігрової галявини за участі фольклорних колективів Харківської області

13.00 – 15.00 Поетичний майданчик. Виступ поетів та письменників Харківського відділення Національної Спілки письменників України

12.00 – 17.00 «Визначні місця Слобожанщини: музей Сковороди» Виставка Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди

12.00 – 17.00 Місто майстрів. Виставка виробів декоративно – ужиткового мистецтва , майстер-класи з гончарства, різьблення, лозоплетіння.

12.00 -  15.00 «Зі Сковородою в серці» - виготовлення сувенірів у техніці ассамбляж (Харківська обласна бібліотека для юнацтва)

12.00 – 17.00 Робота майданчику виробів бджільництва Харківської області

13.00 – 17.00 Благодійна акція «Подаруй дитині радість» (збір канцтоварів, одягу та речей для дітей, що тимчасово проживають на території Харківської області)

14.00 – 17.00 «Смачна каша»

Сховати метелика