Соціокультурний проект «Сонячні діти» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Соціокультурний проект «Сонячні діти»

 DSC 0124

9 червня в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбулось урочисте відкриття соціальної фотовиставки відомого херсонського фотохудожника Олександра Андрющенка «Сонячні діти. Перший дотик» під гаслом: «Я – дитина, я – не синдром Дауна!».

Відкриття виставки привабило чималу кількість людей, які кожен день стикаються із проблемами дітей з особливими потребами, а також просто небайдужих громадян нашого міста. Позитивна та енергійна ведуча Альона Осадча із першої хвилини зачарувала всіх присутніх та настроїла на світлий та позитивний вечір. Із привітальною промовою до присутніх звернулась заступник директора ООМЦКМ з культурно-дозвіллєвої та творчої роботи, Любов Мякіннікова, відзначивши необхідність подібних заходів для розвитку толерантності та доброзичливості нашого суспільства. Присутніх привітала організатор соціокультурного проекту «Сонячні діти», завідуюча відділу інноваційних культурних проектів та міжнародного співробітництва ООМЦКМ, Оксана Бугайченко, розповівши як народилась ідея створення проекту. Автор виставки, Олександр Андрющенко подякував присутнім організаторам та присутнім батькам за небайдужість до проекту та зазначив, що подібні заходи сприяють лікуванню соціуму від байдужості до людей, зокрема дітей з особливими потребами. Президент Харківської благодійної організації батьків дітей з хромосомними особливостями та лікарів генетиків Ірина Шевченко подякувала від імені всіх батьків дітей з генетичними особливостями Олександру Андрющенко за той вклад, що він робить у розвиток толерантності та небайдужості нашого соціуму. Голова Харківського осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Олександр Вакуленко відмітив неабияку своєчасність подібного заходу, адже саме сьогодні як ніколи ці сонячні дітки потребують нашої підтримки. На заході була присутня директор Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олена Хватинець.

Урочисте відкриття стрімко переросло у справжнє сонячне свято дитячих талантів. Спочатку всі присутні подорожували разом із Маленьким принцом і лисом, раділи та співпереживали і фраза «Ми у відповіді за тих, кого приручили» була актуальна як ніколи. Потім неймовірно енергійними та запальними танцями та піснями привітали присутніх вихованці театральної студії Тeatre kids studio "Сicada" та їх керівник Тетяна Крохмаль, яка виконала позитивні та світлі пісні за підтримки наймолодшої групи вихованців. Також на святі сонячні дітки відчули себе справжнісінькими артистами, виконавши театральну композицію. А наприкінці всі діти виконали натхнену та дуже актуальну на сьогодні пісню «Ми діти сонця». Жоден глядач на заході не залишився байдужим, із сльозами в очах присутні дякували організаторам та авторам виставки за актуальний соціокультурний проект, який конче необхідний в наш час людям.

Соціокультурний проект «Сонячні діти» реалізується ООМЦКМ у співробітництві із Харківською благодійною організацією батьків дітей з хромосомними особливостями та лікарів генетиків, Спеціалізованим центром для дітей з особливостями розвитку «ЛАДО», Харківською обласною бібліотекою для дітей та громадською організацією «Харківська платформа розвитку культури і туризму».DSC 0116

Проект включає в себе масштабну фотовиставку О. Андрющенка, лекцію для всіх «Що ми знаємо про синдром Дауна», передбачено проведення заходів для дітей – «уроків добра і толерантності» – спрямованих на виховання толерантного ставлення до людей з особливими потребами. Буде організовано вільний творчий простір для дітей з особливими потребами, в якому заплановано майстер-класи з малювання мильними бульбашками, із виготовлення сенсорного пакету для малювання, з ліплення виробів із глини на гончарному крузі. А також передбачено фотовиставку харківських «сонячних дітей» «Відомі харків'яни та сонячні діти».

Мета проекту «Сонячні діти»: привернути увагу до дітей із особливими потребами, сприяти їхній соціальній адаптації та повноцінному розвитку через творчість, а головне − популяризувати серед харків’ян розуміння того, що «інакший» − значить «особливий», а ні в якому разі не  «гірший».

Час роботи виставкового залу:

Пн.- Пт.  –  10:00 – 17:30; Сб., Нд.  –  вихідний

Адреса: вул. Пушкінська, б. 62, виставковий зал 2 поверху.

Телефон для довідок: (057) 725-12-44

Вхід вільний.

                                                                                               Фотогалерея:

DSC 0081

Сховати метелика