Відкриття фотовиставки «Відомі харків’яни та сонячні діти» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 2 шт. )

Відкриття фотовиставки «Відомі харків’яни та сонячні діти»

 DSC 0104 copy copy copy copy copy

В Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва триває соціокультурний проект «Сонячні діти». В рамках цього проекту проводяться різноманітні заходи, серед яких лекція для всіх, хто хоче знати більше про дітей із синдромом Дауна, творчі майстер-класи для особливих дітей, уроки добра і толерантності для учнів загальноосвітніх шкіл, а також дві фотовиставки сонячних дітей – з 9 червня працює виставка херсонського фотохудожника Олександра Андрющенка «Сонячні діти. Перший дотик», а  22 червня відбулося відкриття фотовиставки «Відомі харків’яни та сонячні діти».

На світлинах молодого талановитого фотохудожника Катерини Вікторової, які представлені на виставці, зображені маленькі харків’яни – сонячні діти – поруч із відомими в місті людьми. Ми легко впізнаємо на фото і відомого музиканта та актора Сергія Бабкіна, і академіка, директора Харківського спеціалізованого медико-генетичного центру Олену Гречаніну, і чемпіона світу з армреслінгу Рустама Бабаєва, і співачку, народну артистку України Ніну Шестакову, і шоуменів Гліба Тимошенка, Ігоря Діденка та Сергія Лаврика і ще багато не менш відомих харків’ян. А поруч з ними – усміхнені, по справжньому сонячні обличчя дітей.

Виставку відкрила куратор соціокультурного проекту «Сонячні діти», завідувач відділу інноваційних культурних проектів та міжнародного співробітництва Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва Оксана Бугайченко, також на відкритті були присутні автор світлин Катерина Вікторова, голова Харківської благодійної організації батьків дітей із хромосомними особливостями та лікарів-генетиків Ірина Шевченко, одна з героїнь, зображених на світлинах – художній керівник театру-студії «Цикада» Тетяна Крохмаль.

Соціокультурний проект «Сонячні діти» реалізується ООМЦКМ у співробітництві із Харківською благодійною організацією батьків дітей з хромосомними особливостями та лікарів генетиків, Спеціалізованим центром для дітей з особливостями розвитку «ЛАДО», Харківською обласною бібліотекою для дітей та громадською організацією «Харківська платформа розвитку культури і туризму».

Мета проекту «Сонячні діти»: привернути увагу до дітей із особливими потребами, сприяти їхній соціальній адаптації та повноцінному розвитку через творчість, а головне − популяризувати серед харків’ян розуміння того, що «інакший» − значить «особливий», а ні в якому разі не  «гірший».

Час роботи виставкового залу:

Пн.- Пт.  –  10:00 – 17:30; Сб., Нд.  –  вихідний

Адреса: вул. Пушкінська, б. 62, виставковий зал 2 поверху.

Телефон для довідок: (057) 725-12-44

Вхід вільний.DSC 0100 copy copyDSC 0099 copy copyDSC 0098 copy copyDSC 0096 copy copy

Сховати метелика