Урок 3: Ігри на сніговому майданчику | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Урок 3: Ігри на сніговому майданчику

image-JhDNTK-russia-biographyШкола ГДМС продовжує серію уроків зимових ігор на свіжому повітрі. Сьогодні ми розглянемо способи побудови атракціонів власними руками та екстремальні види зимових розваг, які допоможуть збагатити кров адреналіном і подарують веселий настрій із незабутніми враженнями.

Карусель

Для обладнання такого атракціону потрібні: санчата, жердини, колесо від вантажівки, бажано з чотирма вентиляційними отворами (наприклад від ЗіЛу 130). Спочатку глибоко вбивають в землю довгу загострену палицю із забитими в неї хрест на хрест двома цвяхами (для запобігання тертя колеса з ґрунтом). Після цього нанизують колесо, щоб воно спиралося на цвяхи, встромляють в його отвори три жердини для санчат та один важель для розкручування. Далі треба закріпити санчата, прив'язавши їх до жердин з обох боків (якщо жердини будуть довжиною близько 2-х метрів, то можна прив'язати і двоє санчат в один сегмент). І все, атракціон готовий – можна кататися по черзі, поки одні розкручують карусель важелем, інші їздять по колу на санчатах.

karusel 1

        karusel 2

karusel 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Кубарики

Гра відбувається на застиглій воді (ковзанка або крижаний став). Для цього атракціону потрібно знайти велику і пласку крижину. На неї сідають, піджавши ноги, обвивають мотузкою по колу і різко її смикають. Якщо все зроблено правильно, то крижинка з гравцем буде крутитися на одному місці. До речі, можна організувати змагання: запустити кілька кубариків та спостерігати – виграє той гравець, який буде крутитися довше за всіх.

cubariki

 

Альпініст мимоволі

Зі снігу ліплять снігову гору (можна і просто снігову кулю, близько метра в діаметрі). Далі потрібно стати в коло, взявшись за руки, і тягнути один одного в різні боки, намагаючись змусити когось із гравців залізти на гору. Той, кого затягли на «гору», стає «альпіністом мимоволі» і залишає гру.

 Alpinist

 

Найкращій снайпер

Для цієї гри необхідно побудувати сніговий мур у півтори - два метри заввишки та у шість - вісім завширшки, а також підготувати фанерні мішені у формі квадрату, або кола, які треба прибити до довгих палиць.

На вогневому рубежі снайпери мають стояти вже із сніжками у руках. Тількі-но над муром підіймаются мішені, снайпери кидають сніжки у «свою», за номером. Переможець визначається за кількістю влучних кидків у ціль.

 

sniper

Сховати метелика