V виставка студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

V виставка студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність»

nm2З 7 по 23 травня 2015 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури і мистецтва експонуватиметься V ювілейна виставка студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність».

На виставці будуть представлені графічні та живописні роботи, скульптурні композиції, виконані як в академічних рамках, так і у відповідності з тенденціями contemporary art. Отримавши основи реалістичного мистецтва, випускники продовжують традиції класичної образотворчої школи, якою славиться Харків. Таким чином, зберігається спадкоємність поколінь, яка простежується у образотворчій мові сучасних художників.

До експозиції увійдуть роботи таких викладачів, як Костянтин Савченко (відомий в Україні та за її межами живописець, директор Харківського художнього училища), а також художники-викладачі, більшість з яких повернулася в стіни alma mater після отримання художньої освіти, принісши актуальні підходи до образотворчого мистецтва і освіти: Марк Константинопольский, Валерій Пірогов, Валерій Дорошенко, Леся Кам'яна, Максим Кілочко, Владислав Казаченко, Олена Сохацька-Горбель, Андрій Кремінський. З числа студентів у виставці беруть участь юні та активні творчі особистості, які вже скоро будуть брати участь у формуванні художнього простору Харкова та України: Ілона Бобрицька, Валерія Савченко, Анастасія Скрильова, Богдана Назаренко, Алла Чурилова, Ганна Трубіцина, Карина Кучеренко, Андрій Нестеренко, Катерина Комендант, Софія Пархоменко, Ганна Безпутна, Валентина Любченко, Владислав Здор, Спартак Хачанов, Дмитро Болотов, Сергій Колесник.

Представлені на виставці роботи є сукупністю академічної чіткості, сміливих та новаторських рішень, виразної образності, які дозволяють створити захоплюючий діалог між різними поколіннями художників, глядачами і майстрами.

Довідка. Харківське художнє училище засноване у 1896 році рішенням Харківської міської думи на базі приватної художньої школи М. Раєвської-Іванової. Навчальний заклад з моменту свого заснування має глибокі зв'язки з Академією мистецтв у Санкт -Петербурзі, вплив якої поширювався по всьому світу, починаючи з ХVIII ст. Так, першим директором училища був учень І. Ю. Рєпіна Олександр Любимов, а викладачами – випускники знаменитої репінської майстерні. Сьогодні училище відомо в пострадянському та світовому мистецькому контексті завдяки своїм випускникам різних років, серед яких А. Дейнека,
А. Константинопольський, В. Гонтаров, а також наші сучасники: Е. Міро, Д. Даниш, Е. Сегал, Р. Мінін, Г. Зіньковський та багато інших.

Урочисте відкриття виставки 7 травня о 17.00.

___________________________________________________________

Адреса: Держпром , 4 -й під'їзд , 1 -й поверх (вхід з боку площі Свободи )

Час роботи: ВТ - СБ , 11:00 - 19:00 , без перерви.

Тел. / Факс: ( 057 ) 717-10-40

e - mail : Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

віртуальна галерея 

текст про творчу зустріч з авторами виставки

Сховати метелика