VI виставка студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність». | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

VI виставка студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність».

 6 200 З 12 по 28 травня 2016 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури і мистецтва експонуватиметься VI виставка студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність».

Вже в шостий раз в галереї «Мистецтво Слобожанщини» буде експонуватися щорічна виставка Харківського художнього училища, традиції якого популяризують харківську школу живопису та рисунку в усьому світі.

На виставці будуть представлені графічні та живописні роботи, скульптурні композиції, виконані як в академічних рамках, так і у відповідності з тенденціями contemporary art. Отримавши основи реалістичного мистецтва, випускники продовжують традиції класичної образотворчої школи, якою славиться Харків. Таким чином, зберігається спадкоємність поколінь, яка простежується у вже трансформованих і інтерпретованих сучасними художниками мовах образотворчого мистецтва.

До експозиції увійдуть роботи таких викладачів, як К.Ю. Савченко (відомий в Україні та за її межами живописець, директор Харківського художнього училища), М.А. Константинопольський, М.Н.Кілочко, А.С.Кремінський, А.К.Скрильова, В.В.Дорошенко, О.Поляков, Л.С.Камєнна, В.Н.Ковальов, З.В. Пилипенко. З числа студентів у виставці беруть участь юні та активні творчі особистості, які вже скоро будуть брати участь у формуванні художнього простору Харкова та України:  А.Зеленська, В. Савченко, А. Трубіцина, К. Хвостік, Є.Комендант, Б. Назаренко.

Представлені на виставці роботи є сукупністю академічної чіткості, сміливих та новаторських рішень, виразної образності, які дозволяють створити захоплюючий діалог між різними поколіннями - глядачами і майстрами.

Довідка. Харківське художнє училище засноване у 1896 році рішенням Харківської міської думи на базі приватної художньої школи М. Раєвської - Іванової. Першим директором училища був учень І. Ю. Рєпіна Олександр Любимов, а викладачами - випускники знаменитої репинской майстерні. Сьогодні училище відомо в пострадянському та світовому мистецькому контексті завдяки своїм випускникам різних років, серед яких А. Дейнека, А. Константинопольський, В. Гонтаров, а також наші сучасники: Е. Міро, Д. Даниш, Е. Сегал, Р. Мінін, Г. Зіньковський та багато-багато інших.

Урочисте відкриття виставки - 12 травня о 17.00.

Під час роботи виставки відбудеться низка культурологічних заходів:

17 травня о 17:00 - Лекція з мистецтвознавства з циклу лекцій  «Простір і час українського мистецтва (XIX - ХХ ст.)». Тема: «Українська графіка ХХ століття» Лектор – мистецтвознавець Пухарев Вікентій.

20 травня о 17:00 - Лекція з мистецтвознавства з циклу лекцій «Предмет в мистецтві, взаємодія знаків», тема: «Традиції Харківського художнього училища та сьогодення». Лектор - мистецтвознавець Коваль О.В.

21 травня з 19:00 до 23:00 -  Участь у міжнародній акції «Ніч музеїв»

25 травня о 17:00 – Науково - популярна лекція з циклу «Невідома Україна». Тема: «Вектори розвитку цивілізації у ХХІ ст.». Лектор –історик Андрій Козка.

26 травня о 17:00 - Творча зустріч (включаючи майстер-шоу) з  авторами VI виставки студентів та викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність».

На усі заходи вхід вільний

Адреса: Держпром , 4 -й під'їзд , 1 -й поверх (вхід з боку площі Свободи )

Час роботи: ВТ - СБ , 11:00 - 19:00 , без перерви.

Тел. / Факс: ( 057 ) 717-10-40, (057)705-15-50; e - mail : Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Сховати метелика