Традиційна виставка писанок «Вікно у Дивосвіт» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Календар подій Печать
Події року Події місяця Події тижня Сьогодні Пошук Перейти на місяць
Традиційна виставка писанок «Вікно у Дивосвіт»
Субота, 01 Квітень 2017Переглядів : 6735

З 21 березня по 5 травня 2017 року Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва презентує традиційну виставку писанок «Вікно у Дивосвіт». Виставку підготували майстрині Харківського міського клубу писанкарства імені Алли Павлівни Овчаренко та їх учні. Харківський міський клуб писанкарства було створено у 1993 році при Центрі української культури «Слобожанщина». Започаткувала й очолила клуб викладач образотворчого мистецтва, талановитий організатор і педагог Алла Павлівна Овчаренко (1939-2013).  Вона об’єднала навколо себе харків’ян різного віку та професій - від школярів до пенсіонерів та стала для них не лише наставником у писанкарстві, а й другом на все життя. Саме тому клуб носить її ім’я. Зараз керівник клубу писанкарства Наталія Кравченко.

Головною метою організатори виставки «Вікно у Дивосвіт» визначили сприяння популяризації та відродженню традиційного українського народного мистецтва писанкарства та формуванню національної свідомості  у підростаючого покоління.

До експозиції увійшло понад 500 витворів писанкарів. Дизайн експозиції  створили Н. Кравченко,  А. Пчолкіна та А. Аністарова. Свої писанки демонструють найкращі писанкарі Харкова та Харківської області, а саме: І. Моїсєєва, О. Рідній, О. Кравчинська, О. Гріднєва (Кононенко), Л. Волкова, В. Сторожук, А. Кучмій, Н. Кравченко, В. Пожидаєв, О. Тимошенко, О. Шкуть, Ю. Селезньова, В. Талашко, С. Ходячих, Г. Лимарь, В. Лупандина, О. Жовта та їх учні. Зараз ці майстри навчають дітей писанкарству у гуртках народної творчості в Палацах дитячої та юнацької творчості, у недільних школах та школах-інтернатах. Також свої писанки на виставці  демонструють цілі родини: Дармостуки, Довидченкови, Рабченюк, Сторожук-Кучмій, Орел-Бабицькі, Цимбал, Коваль, Вовк, Без’язичні. Відвідувачі виставки матимуть змогу побачити не тільки традиційні українські писанки, а й різні види орнаментованих яєць - дерев’яні яйця  (різьба та інкрустація) творчої асоціації «Декор» (керівник – В. Пчолкін), розпис на керамічних яйцях (Я. Вовк), бісерки-восківки (В. Лупандіна, Н. Нікітюк) та фото великих мальованок, які будуть представляти в цьому році Харківщину на традиційному Всеукраїнському фестивалі писанок у місті Київ.

Урочисте відкриття виставки відбудеться 21 березня о 16.00.

Місце : м. Харків, вул. Пушкінська, 62
Контакти : Тел.: (057) 725-12-46, 725-12-36, e – mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Час роботи: ПН – СБ, 10.00 – 17.30, вихідний – неділя. Сайт: http://www.cultura.kh.ua/, Канал на You Tube – Харьковский областной центр культуры и искусства

Назад

Сховати метелика