Лекція з циклу «Символізм Священних текстів», тема: «Початок Євангелія. Символізм перших чудес Христа» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Календар подій Печать
Події року Події місяця Події тижня Сьогодні Пошук Перейти на місяць
Лекція з циклу «Символізм Священних текстів», тема: «Початок Євангелія. Символізм перших чудес Христа»
Середа, 07 Червень 2017, 17:00
Переглядів : 558

7 червня 2017 року о 17:00 — в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбудеться лекція з циклу «Символізм Священних текстів», тема: «Початок Євангелія. Символізм перших чудес Христа». Лектор — канд. філософських наук, релігієзнавець Шелковая Наталія Валеріївна.

Дана лекція присвячена початку проповідницької діяльності Ісуса Христа, Його першим проповідям, першим чудесам та символізму цих чудес. Розповідається про неприйняття і навіть бажанні вбити Христа в рідному місті Назареті, що призвело до гіркого усвідомлення Їм того, що «жоден пророк не буває приємний у вітчизні своїй» (Лк. 4: 22); про перших Його учнів і перші проповіді у Капернаумі; про перше чудо на весіллі в Кані Галілейській; про чудеса зцілення прокаженого, слуги сотника, тещі Петра, 10 прокажених, розслабленого; про воскресіння сина вдови.

Христос прийшов у цей світ як Спаситель, цілитель душ людських, як Духовний Вчитель, а не як фізичний цілитель. Але люди, на жаль, були просто не в змозі це зрозуміти, про що Він не раз говорив своїм учням, і жадали хліба і видовищ, жадали фізичного, а не духовного зцілення і йшли за Його чудесами. Ісусу було шкода людей, і Він зцілював їх. Але як гірко було бачити нерозуміння Його місії людьми! А чи розуміємо ми місію Христа, що ми чекаємо від Христа: зцілення духовного або благ фізичних?

Шелковая Наталія Валеріївна – кандидат філософських наук, доцент, філософ, релігієзнавець; авторка 130 наукових праць, опублікованих в Росії, США, Японії, Україні, Білорусії, Молдавії, у тому числі 2-х підручників з релігієзнавства.

Сфера наукових інтересів: релігієзнавство, філософія релігії, психологія релігії, компаративне релігієзнавство, етика, релігійна етика, філософська антропологія, російська релігійна філософія, соціальна філософія, соціальна психологія. Напрямок наукових досліджень: сутність та трансформації духовного світу особистості і духовного життя суспільства в світі, що змінюється.

Вхід вільний!

Місце : м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи)
Контакти : Тел.: (057) 717-10-40, e – mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Сайт: http://www.cultura.kh.ua/, Канал на You Tube – Харьковский областной центр культуры и искусства

Назад

Сховати метелика