День рідної мови відзначили піснями, легендами і гумором | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

День рідної мови відзначили піснями, легендами і гумором

DSC 000220 лютого 2015 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбувся святковий концерт, присвячений Міжнародному дню рідної мови «Душа народу бринить у слові». Ця дата відзначається щорічно, починаючи з 2000 року, після того як на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила у 1999 році в Парижі, було оголошено «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності».

DSC 0010Свято відвідали учні 8-х класів харківської загальноосвітньої школи №5. Ведучими заходу виступили студент 2-го курсу Харківського училища культури Євген Шарий та методист центру Вікторія Дудаш.

На заході школярів познайомили з історією розвитку української мови, легендами про українську пісню. Розбавили захід тематичні ігри та конкурси.

Свято проходило під акомпанемент української музики та пісень у виконанні учасниці тріо «Обереги», заслуженої артистки України Олени Шишкіної та ансамблю народної музики «Ярмарок».

Завершив захід виступ читців – студентів училища культури Рязанової Яни та Дар'ї Лунегової, які прочитали гуморески О. Вишні.

Закриваючи свято, ведучі відзначили важливість даного заходу та побажали учням, щоб любов до рідної мови залишилась у їхніх серцях.

 Відео з заходу можна переглянути тут

Сховати метелика