На Харківщині відбувся Великий Слобожанський ярмарок | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

На Харківщині відбувся Великий Слобожанський ярмарок

 DSC 0121

   5-6 вересня 2015 року у презентаційно-виставковому центрі "Радмір Експохол" відбувся Великий Слобожанський ярмарок. Цей захід, що проводиться з метою продажу харків'янам та гостям міста виробів народної творчості, сільськогосподарської продукції, товарів переробної і харчової промисловості за цінами на 10-20% нижче середніх цін по області, вже став традиційним.

   Протягом двох днів на Великому Слобожанському ярмарку проходила цікава культурно-розважальна програма за участю творчих та фольклорних колективів з районів і міст області, груп комедіантів, аніматорів, акторів, художників-шаржистів, ростових ляльок. 5 вересня було представлено 19, а 6 вересня – 14 концертних програм творчих колективів і виконавців Харківської області. Всього виступило понад 500 учасників, з них до 200 дітей. Найбільш масово були представлені Дергачівський, Харківський, Печенізький райони, м. Чугуїв. Найкращі концертні програми, на думку організаторів, представили: Балаклійський, Богодухівський, Валківський, Великобурлуцький, Дергачівський, Зачепилівський, Золочівський, Кегичівський, Сахновщинський, Харківський, Чугуївський, Шевченківський райони та міста Ізюм, Куп´янськ, Чугуїв.

DSC 0239   Також в рамках Ярмарку працювала виставка-продаж творів традиційного мистецтва та народної творчості «Місто майстрів». Понад 30 наметів з усіх районів та міст Харківщини стали учасниками виставки. В експозиції були представлені роботи близько 300 майстрів. Розмаїття робіт склало понад 30 різноманітних видів від традиційних вишиваних рушників, лозоплетіння, розпису, кераміки до творів народної творчості у вигляді сувенірів та ексклюзивних виробів ручної роботи.

   Під час роботи виставки пройшов конкурс на «Кращу експозицію намету», переможців якого було нагороджено 6 вересня.

   За рішенням журі:

   І місце отримали експозиції Нововодолазького, Сахновщинського районів та міста Ізюм;

   ІІ місце - експозиції Дергачівського, Лозівського районів та міста Куп’янськ;

   ІІІ місце отримали експозиції Зачепилівського, Зміївського, Дворічанського районів та міста Лозова.

Фотогалерея:

Сховати метелика