В центрі культури і мистецтва відбувся семінар–практикум для керівників хореографічних колективів | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

В центрі культури і мистецтва відбувся семінар–практикум для керівників хореографічних колективів

 DSC 0065

   22 жовтня 2015 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбувся обласний семінар–практикум для керівників хореографічних колективів закладів культури Харківської області на тему «Орієнтальні мотиви та техніки підтримок у східноєвропейській хореографічній культурі: традиції та перспективи розвитку».

   Участь у семінарі взяло близько 80 митців, серед яких керівники та учасники хореографічних колективів закладів культури з 14 районів і 3 міст Харківської області.

   Відкрила семінар заступник директора з культурно-дозвіллєвої та творчої роботи ООМЦКМ Любов Миколаївна Мякіннікова, побажавши присутнім плідної та цікавої роботи впродовж усього семінару. Також зі вступним словом до всіх учасників виступив провідний методист відділу з методичної роботи Попов Дмитро Олегович, за активним сприянням і при допомозі якого відбувся семінар.

DSC 0043   Програма семінару розпочалася майстер-класом «Сучасний індійський танець у стилі Bollywood: історія виникнення та розвитку», який проводила Яковенко Владеліна Геннадіївна – керівник зразкового колективу індійського та східного танцю «Рамаяна» Чугуївського районного Будинку культури. Учасники колективу представили низку номерів, серед яких були і танець-змагання, і танець з квітами, і сольні виступи юних талантів, і яскраві масові танці.

   У процесі семінару учасники ознайомились з танцювальними напрямками стилю Bollywood та його особливостями (техніка виконання, базові рухи, сценічна взаємодія, музично-образна виразність); значенням жестів, міміки та акторської DSC 0158майстерності; дізнались про особливості сценічного костюму та способи надягання сарі. Окрім цього, учасники семінару мали змогу й самі спробувати виконати танцювальні елементи.

   Не менше захоплення у присутніх викликав майстер-клас «Адаптація техніки підтримок для різних вікових категорій дуетної хореографії», який проводив Карпенко Олексій Олегович – керівник естрадного колективу «Шоу-театр «Xcluzity» Пісочинського селищного Будинку культури Харківського району. В ході цього майстер-класу, окрім ознайомлення із видами підтримок у дуетно-сценічному танці, розглядалась специфіка виконання парних підтримок у різних вікових категоріях.

   Неабияке захоплення у присутніх викликав виступ танцювальних дуетів дитячого та підліткового віку. А в практичній частині присутні на семінарі учасники хореографічних колективів закладів культури Харківської області мали змогу під керівництвом О. О. Карпенко відтворити на практиці деякі види підтримки.

   На завершення учасники підвели підсумки роботи, обмінялись досвідом, обговорили та ухвалили рекомендації, а також отримали методичні матеріали та нормативні документи для використання у практичній роботі.

Фотогалерея:

Сховати метелика