Майстер-класи з сценографії та сценічної пластики | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Майстер-класи з сценографії та сценічної пластики

 

DSC 008229 січня 2016 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбулися майстер-класи для художніх керівників закладів культури клубного типу та керівників аматорських творчих колективів Харківської області з сценографії та сценічної пластики.
У заході взяли участь 58 митців, які представили близько 20 районів і міст Харківської області.
Відкрила зустріч заступник директора з культурно-дозвіллєвої та творчої роботи Л. М. Мякіннікова. Любов Миколаївна привітала учасників майстер-класів та представила співробітників методичного відділу. Окрім цього проінформувала присутніх щодо запланованих і затверджених наказом Департаменту культури і туризму ХОДА на 2016 рік культурно-масових і художньо-мистецьких заходів. Після цього представила запрошених фахівців-лекторів та побажала усім плідної та цікавої праці.
Також зі вступним словом виступив провідний методист відділу з методичної роботи Попов Дмитро Олегович, який окреслив мету та завдання зустрічі та визначив її інтерактивний формат у вигляді взаємовідкритого діалогу.
Перший майстер-клас, присвячений питанням сценографії, оформлення святкових урочистостей, концертних програм, спектаклів, а також процесу створення спеціальних до них костюмів і бутафорського приладдя, провів Шигимага Тарас Петрович, лауреат Муніципальної премії в галузі образотворчого мистецтва, член Харківської організації національної спілки художників України, головний художник-постановник Харківського театру музичної комедії, викладач Харківського художнього училища. Під час свого виступу видатний художник і діяч мистецтв надав рекомендації стосовно роботи з одягом сцени в клубних закладах, зокрема із залученням підручних засобів. На конкретних прикладах він проілюстрував як із малої кількості предметів в якості декорацій можна передати режисерський задум, ідею спектаклю.
Другу частини зустрічі, яка складалася з обговорення фестивальної тематики, провели головний адміністратор Харківського театру для дітей та юнацтва Добренька Оксана Миколаївна, провідний методист відділу з методичної роботи Толкунова Наталія Віталіївна, а також керівник народного вокального ансамблю «Бояничі» Данилюк Олександр Вікторович.
Надзвичайно цікавим, жвавим і пізнавальним виявився майстер-клас з сценічної пластики, який підготував і провів Воропаєв Євгеній Павлович, доцент Харківського державного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського, голова Спілки дитячих творчих колективів «Сонце», директор дитячої аудіостудії «Корова-Records», кандидат психологічних наук.

По завершенню всі присутні на майстер-класах обмінялися досвідом, обговорили та ухвалили рекомендації, а також отримали методичні матеріали для використання у практичній роботі. При підведенні підсумків культурно-просвітньої зустрічі її учасники висловили подяку керівництву та співробітникам відділу з методичної роботи Центру культури і мистецтва за надану інформаціюта продемонстрований професіоналізм у питаннях організаційно-методичної роботи.

 

Сховати метелика